COP D'AUTORITAT A LA RONDA ITALIANA

'Purito' Rodríguez guanya la seva segona etapa al Giro

El català s'ha imposat en la meta a Ivan Basso i Ryder Hesjedal, i conserva el mallot rosa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El ciclista catalàJoaquim Puritoha donat un nou cop d'autoritat alGiro d'Itàlia, que lidera amb solvència, al guanyar la seva segona etapa de la ronda italiana.

Notícies relacionades

El líder de l'equip rusKatusha ha llançat un devastador atac a la recta final de la 17a etapa disputada entre Falzes i Cortina d'Ampezzo, de 186 quilòmetres i quatre grans ports en el camí, per deixar enrere tots els seus rivals directes en la general.PuritoRodríguez, que s'ha mantingut resguardat fins a l'hora de la veritat, s'ha imposat per endavant de l'italià Ivan Basso (Liquigas) i del canadenc Ryder Hesjedal (Garmin), que han entrat en el petit grup davanter junto al colombià Rigoberto Urán (Sky) i el defensor del Giro, Michele Scarponi (Lampre).

És la segona victòria del ciclista de Parets del Vallès en l'actual Giro i la número 100 espanyola en la història de la ronda italiana.Purito manté les distàncies a la general (avui no hi havia bonificacions), amb Hesjedal segon, a mig minut, i Basso tercer, a 1.22 minuts. L'etapa de demà, 149 quilòmetres entre San Vito de Cadore i Vadelago, serà l'últim alleujament fins a arribar a Milà, aquest diumenge.