CICLISME 3 EL GIRO

Izagirre triomfa i 'Purito' es reserva per a les Dolomites

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

JoaquimPuritoRodríguez va decidir ahir reservar forces per a la gran cita d'avui a les Dolomites. Tots van fer igual i per aquesta raó van autoritzar els 11 integrants de la fuga de cada dia a jugar-se el triomf de la 16a etapa. Ion Izagirre va ser el més llest, astut i fort de la classe a l'atacar en la pujada on s'esperava la reacció dels grans del Giro. Izagirre va recompensar l'Euskaltel, el seu equip, amb el primer triomf a la ronda italiana d'aquest any. Ara ja poden tornar contents i feliços a Euskadi i amb els deures fets.

Notícies relacionades

«Em pregunten, ¿ara comença el més dur? Com si tot el que haguéssim fet de Giro fins ara no servís de res».Puritoi els sus principales rivals, Ryder Hesjedal (segon, a 30 segons), Ivan Basso (tercer, a 1.22 minuts) i Michele Scarponi (sisè, a 1.36 minuts) hauran d'estar molt atents avui, pendents de les seves forces i de les dels altres, perquè la 17a etapa, recompensada amb la bellesa de les Dolomites, és pura energia de muntanya.

El menú no convida, ni de bon tros al descans: Passo Valparola (2.197 metres), Passo Duran (1.601 metres), Forcella Staulauza (1.766 metres) i l'increïble Passo Giau (2.236 metres). Des del cim queden 18 quilòmetres en descens, més que en eslàlom, fins a l'estació d'esquí de Cortina d'Ampezzo. No és un dia per fer broma.Puritose sent segur de si mateix i feliç per arribar de rosa a les seves muntanyes.