LA SEGONA ETAPA D'ALTA MUNTANYA DEL GIRO

'Purito' recupera el mallot rosa i dóna un cop d'autoritat al Giro

El ciclista català es converteix en el gran candidat al triomf final davant la setmana decisiva

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Joaquim Puritono solament està davant la gran ocasió de la seva vida esportiva. Està davant de molt més. Des d'aquesta tarda, després del primer menú complet d'alta muntanya, el corredor català és més que el líder del Giro.

És el principal favorit al triomf final a Milà perquè no hi ha ningú que li faci ombra. En el cim alt de Pian dei Resine, on ha finalitzat la 15a etapa de la ronda italiana, el líder del Katusha ha atacat en els quilòmetres finals per despenjar tots els seus rivals a la general i travessar la meta a roda de l'italiàRabottini, que ha culminat una fuga de 115 quilòmetres per arribar victoriós al cim, qui sap si amb el permís dePurito.

Notícies relacionades

Dilluns la ronda italiana viurà la segona i última jornada de descans en què tots els rivals dePuritohauran de començar a fer comptes per comprovar on i quan poden treure-li temps al ciclista català en l'última setmana de carrera. Si dissabte, en una jornada en què el fred va perjudicar el corredor del Katusha, va entregar lamaglia rosa al canadencaHesjedal, aquest dissabte l'ha recuperat.

Puritoté un avantatge de 30 segons sobreHesjedal i d'1,22 minuts sobreIvan Basso, doble vencedor de la prova, i principal favorit al triomf a l'inici de la competició. Menció especial per al corredor barceloníAlbert Losada, company dePurito, que va creuar la línia d'arribada en tercera posició.Beñat Intxausti, el ciclista biscaí del Movistar, aguanta altop tendel Giro.