Seguiment del Giro des de la distància

Parets es vesteix de rosa

El poble natal de 'Purito' Rodríguez s'uneix per recolzar el líder de Katusha

El ciclista recupera la 'maglia rosa' amb un marge de 30 segons sobre Hesjedal

Veïns i seguidors de ’Purito’, al pavelló de Parets del Vallès, dissabte.

Veïns i seguidors de ’Purito’, al pavelló de Parets del Vallès, dissabte. / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
NOEMÍ AZNAR / Parets del Vallès

"¡Purito, Purito, Purito!" Aquest era el crit amb què els veïns de Parets del Vallès animaven Joaquim Purito, durant el seguiment que van fer de la catorzena i quinzena etapa disputades aquest cap de setmana des de la Sala Cooperativa.

El grup de seguidors del ciclista català, i sota el lema “Tots amb Purito, Parets es vesteix de rosa”, van convocar els veïns perquè recolzessin Joaquim Rodríguez, de l'equip Katusha, que fins ahir duia lamaglia rosa. El canadenc Hesjedal li va prendre per nou segons el mallot de líder del Giro d'Itàlia en la jornada, però avui mateix Purito ha tornat a recuperar la maglia rosa.

Les més de 100 persones congregades, cadascun d'aquests dos dies, han engrescatPuritocada vegada que apareixia per televisió. El seu pare no es movia del seient, mentre que la seva mare i el seu germà anaven d'aquí cap allà. La mare,Manoli Oliver,creu que "les dues pròximes etapes seran claus per saber si guanyarà" i que "li perjudica ser el protagonista".Alberto Rodríguez,germà dePurito,sosté que ha estat l'entorn qui li ha aconsellat que rebutgi aquest paper. Es mostra ambiciós respecte de les possibilitats del seu germà i creu que “la crono per equips va ser clau perquè es posés líder”. Per a l'alcalde,Sergi Mingote, si guanya el Giro "seria un somni fet realitat". Mingote és amic personal del ciclista i també un gran esportista: té al seu haver quatre ascensions de 8.000 metres, dues a l'Everest. Espera poder anar a la penúltima o última etapa del Giro i està molt content amb els èxits dePuritoja que "posa Parets al mapa".

 

Final d'etapa

Durant el seguiment de la jornada de dissabte, els crits de suport van augmentar en els tres últims quilòmetres quan el ciclista català es va escapar per buscar Hesjedal, però finalment va flaquejar, i el canadenc es va proclamar nou líder del Giro. Però lamaglia rosa amb prou feines li ha durat 24 hores al canadenc. Així que es va acabar l'etapa d'ahir, l'alcalde va agafar el micro i es va mostrar convençut que "recuperarà el liderat". No s'ha equivocat. El punt final va ser la foto de família que es van fer els veïns i seguidors, tots ells vestits amb una samarreta, aquesta vegada blanca, amb la imatge del ciclista.

Notícies relacionades

 

Aquesta setmana que comença, l'última del Giro, el Purito Fan Club, junt amb l'Associació Ciclista de Parets, ha tornat a convocar tots els veïns de Parets per seguir seguir animant el seu fill més predilecte.