ES VA DESPLOMAR A LA DUTXA

Mor el campió mundial de 100 metres braça després d'un entrenament

El noruec Alexander Dale Oen, de 26 anys, preparava els Jocs Olímpics de Londres amb la seva selecció

Alexander Dale Oen, als últims Mundials de Xangai.

Alexander Dale Oen, als últims Mundials de Xangai. / CHRISTINNE MUSCHI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El nedador noruecAlexander Dale Oen, campió del món de 100 metres braça i subcampió olímpic als Jocs de Pequín 2008, ha mort d'un atac al cor durant un entrenament d'alt rendiment realitzat a Arizona, ha informat la Federació Noruega de Natació.

Per Sune Eknes, president de la federació, ha confirmat en un comunicat la mort Dale Oen, de 26 anys, després d'un entrenament a Flagstaff (Estats Units), on preparava elsJocs de Londres 2012.

Segons els seus companys d'entrenament, el nedador s'ha desplomat a la dutxa i tots els esforços per reanimar-lo han estat infructuosos.

Notícies relacionades

Oen va escriure ahir al seu compte de Twitter que li quedaven "només dos dies a la concentració de Flagstaff". "Llavors serà el moment de tornar a la ciutat més bonica de Noruega, Bergen", va afegir.

El nedador mort era la gran esperança d'aconseguir una medalla per al país escandinau en els pròxims Jocs Olímpics de Londres. Havia guanyat la primera medalla d'or en un Mundial per al seu país a Xangai el juliol del 2011, en 100 metres braça, tres anys després d'haver pujat al podi olímpic per penjar-se la plata a Pequín 2008.