NOU RÈCORD DE PARTICIPACIÓ

Els Bombers de Barcelona envaeixen els carrers de la ciutat

Ayad Lamdassem i Judit Pla guanyen la 14a edició de la Cursa, que ha comptat amb 24.000 corredors

La marea violeta de corredors de la Cursa dels Bombers de Barcelona.

La marea violeta de corredors de la Cursa dels Bombers de Barcelona. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Més de24.000 corredors han col·lapsat aquest diumenge el centre de la ciutat, en la14a edició de la Cursa dels Bombers de Barcelona, i han marcat un nou rècord de participació. La prova atlètica ja s'ha convertit en la segona amb més participació celebrada fins avui a la ciutat comtal, només superada per la Cursa popular d'El Corte Inglés.

La carrera, de 10 quilòmetres, ha recorregut el Paral·lel, part de la Gran Via, la ronda de Sant Pere i la Via Laietana. Elcaràcter festiu ha marcat la prova, amenitzada per grups de samba situats al llarg de la Gran Via que han congregat gran quantitat de turistes i curiosos.

Notícies relacionades

El guanyador ha estat elmarroquí Ayad Lamdassem, que ha revalidat la victòria del 2011 amb un temps de 28 minuts i 59 segons, i que ha arribat amb un gran avantatge respecte al segon classificat,Roger Roca, que ha marcat un temps de 30 minuts i 39 segons.

Judit Pla ha estat la guanyadora de la categoria femenina amb un temps de 32 minuts i 43 segons, seguida perLídia Rodríguez iRaquel Parrada que ha quedat en tercera posició. Per segon any consecutiu, la cursa no ha comptat amb atletes africans, ja que està exclosa del calendari de la Federació Espanyola d'Atletisme.