LA RONDA CATALANA

Albasini resisteix les rampes de Montserrat a la Volta

Els intents de Samuel Sánchez i Leiphemier no aconsegueixen despenjar el líder de la prova

L'etapa d'avui, disputada entre Ascó i Manresa, ha acabat amb la victòria del francès Julien Simon

El líder de la Volta, el suís Michael Albasini, amb el jersei blanc, a l’esquerra, durant la cinquena etapa disputada avui entre Ascó i Manresa.

El líder de la Volta, el suís Michael Albasini, amb el jersei blanc, a l’esquerra, durant la cinquena etapa disputada avui entre Ascó i Manresa. / TONI ALBIR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Manresa

Michael Albasini es pot trobar diumenge amb un inesperat triomf a laVolta 2012. No comptava per a ningú, ni tan sols ell va venir a la prova amb aquest objectiu, però aquest corredor suís, gràcies a l'escapada de dilluns a Calella i sobretot a l'anul·lació de l'etapa reina de dimecres a Portainé, es pot convertir en elsuccessor d'Alberto Contador com el millor de la carrera catalana.

Notícies relacionades

Aquesta tarda s'ha merescut mantenir-se en una plaça tan destacada gràcies a la sevaresistència en la pujada a Montserrat, que ha animat la carrera, i on Jurgen van den Broeck , ara segon de la general, i Samuel Sánchez, que és quart, han atacat, el primer pujant i el segon baixant, amb la col·laboració de Levi Leipheimer, que també ha passat a l'ofensiva ajudat pel seu equip, l'Omega, que s'ha mostrat com el més compacte de l'etapa d'avui, disputada entre Ascó i Manresa, i que ha acabat amb la victòria del francès Julien Simon (Saur-Sojasun).

LaVolta 2012 queda pendent de les dues últimes etapes, avui a Badalona, i diumenge a Barcelona, passant abans per Vallvidrera, un obstacle que després de les barreres superades per Albasini es presumeix com a poc perillós perquè pugui perillar la primera plaça, ja que a més compta amb 1,32 minuts d'avantatge sobre tots els astres del pedal, que dimecres van decidir no abandonar la prova.