torna el bon temps

L'escalador colombià Urán guanya la quarta etapa de la Volta

L'al·licient de la jornada ha estat la doble ascensió al coll de les Paumeres, sobre la xemeneia de la central nuclear d'Ascó

El ciclista colombià Rigoberto Urán, de l’equip Sky, durant la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.

El ciclista colombià Rigoberto Urán, de l’equip Sky, durant la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. / TONI ALBIR ({EFE})

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Ascó

Ha arribat el sol a la Volta i la prova s'ha cobrert d'una certa normalitat després que una nova suspensió tornés a rondar en l'ambient al quedar, de bon matí, cinc equips atrapats per la neu a dalt de l'estació d'esquí de Portainé, on va pernoctar part de la cursa.

Notícies relacionades

En aquesta normalitat aparent s'ha disputat la quarta etapa en una carrera que, pel que fa a la classificació general, ha quedat tocada després de la suspensió de la principal etapa. L'al·licient d'aquest dijous era la doble ascensió al coll de les Paumeres, sobre la xemeneia de la central nuclear d'Ascó. Ha estat en aquest indret on s'ha viscut l'episodi més vibrant de l'etapa, ja que totes les figures que han aconseguit sobreviure a la neu dels Pirineus han decidit passar a l'atac. Els més bulliciosos han estat Levi Leipheimer i Samuel Sánchez. El colombià Rigoberto Urán, un magnífic ciclista que com sol ser costum al seu país destaca a la muntanya, s'ha proclamat vencedor a Ascó.

Michael Albasini, el ciclista suís que porta el mallot de líder des del primer dia, ha conservat la primera plaça. Si aquest divendres aconsegueix respirar amb aquesta peça de roba a Montserrat, obstacle principal de la cinquena etapa que finalitza a Manresa, començarà a tenir la general amarrada. La prova s'acaba diumenge a Barcelona.