LA RONDA CATALANA

Valverde perd més de dos minuts per una caiguda a la Volta

El ciclista ha anat a parar a terra al trepitjar una ampolla d'aigua en el control d'avituallament

El ciclista espanyol Alejandro Valverde, durant la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb un recorregut de 161 km.

El ciclista espanyol Alejandro Valverde, durant la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb un recorregut de 161 km. / TONI ALBIR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Girona

AAlejandro Valverde se li ha complicat moltíssim laVolta 2012. Ha estat per culpa d'una caiguda en el control d'avituallament quan ha trepitjat una ampolla plena de líquid i ha anat a parar a terra. El ciclista murcià, líder del Movistar i principal favorit per a la victòria, s'ha quedat tallat i no ha pogut enllaçar encara que ho ha intentat fins i tot en solitari. Ha arribat a lameta de Girona, on ha finalitzat la segona etapa, en un grup endarrerit a2.09 minuts del vencedor del dia, que ha repetit victòria i ha conservat el liderat, el ciclista suísMichael Albasini.

Ara ha canviat el dibuix de la Volta. Valverde, que té un fort cop al braç dret, producte de la caiguda, haurà d'anar a contrapeu i si les forces l'acompanyen haurà d'atacar de lluny, aquest dimecres a l'etapa reina, o en les jornades de dijous i divendres, que presenten dificultats orogràfiques que es poden aprofitar per llançar una ofensiva. Però està molt complicat. Ara els dos ciclistes espanyols que més opcions tenen a la general són el campió olímpicSamuel Sánchez iSergio Pardilla, company de Valverde i un dels nous valors del Movistar.

Notícies relacionades

Aquest dimecres la ronda catalana haurà d'estar pendent de lameteorologia perquè hi ha risc molt a tenir en compte que pugui nevar aPortainé, on finalitza la tercera etapa, i això pot alterar la tercera etapa de la Volta.