ciclisme 3 ELS PROBLEMES DE FINANÇAMENT

Les carreres espanyoles del 2012 ja estan salvades

El Banc Sabadell aposta per Euskadi i l'UCI ho fa per la Volta

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

salvades. El SOS que fa pocs dies va llançar Jaime Ugarte, organitzador de la Volta al País Basc i la Clàssica de Sant Sebastià, totes dues dins del circuit UCI Pro Tour, laChampions del ciclisme, ja ha tingut resposta. La ronda basca no s'ha vist obligada a abaixar la persiana després que el diner públic, en aquest cas el del Govern basc, s'hagués de reduir a causa de la coneguda crisi per la qual travessen les arques de totes les institucions espanyoles.

Al mateix temps, Pat McQuaid, president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), ha confirmat que la federació internacional aportarà aquest any el capital necessari perquè la Volta pugui començar sense problemes el dia 19 de març, després de mantenir els contactes oportuns amb la Generalitat, a través de Rubèn Peris, president de la ronda.

McQuaid va estar el cap de setmana passat a Segòvia, on es va celebrar el congrés de la Unió Europea de Ciclisme, que fa una feina que no és gaire coneguda, però que almenys va servir perquè el dirigent es pogués reunir amb Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport. En la conversa, segons diverses fonts, el president de l'UCI va explicar que l'ajuda a la Volta per al 2012 seria econòmica, tot i que encara no s'ha especificat la quantitat total. La federació, a canvi, intentarà fomentar un pla de futur que faci viable la ronda catalana per als pròxims anys sense necessitat que l'UCI o la Generalitat -en aquesta edició el gran premi serà Turisme Catalunya- siguin els patrocinadors.

Notícies relacionades

MÉS SALVACIONS / A Euskadi ha estat una entitat bancària catalana, el Banc Sabadell a través de la seva marca Sabadell-Guipuzcoano, la que ha aportat la quantia econòmica (uns 155.000 euros) perquè la prova es pugui celebrar tant aquest any com el que ve. Curiosament, el Sabadell va ser una de les entitats consultades per a un possible finançament de la Volta.

Aquest matí, els organitzadors del Gran Premi Miguel Induráin, a Lizarra (Navarra), anunciaran que també té patrocini.