CICLISME

L'UCI acorda el rescat de la Volta amb la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha mogut fitxa i ha decidit que carreres que formen part del «patrimoni del ciclisme» com la Volta no poden desaparèixer. La federació internacional i la Generalitat, segons ha pogut saber aquest diari, ja han establert les bases necessàries perquè l'UCI participi «en unes condicions encara per definir» del patrocini de la ronda catalana, que comença el dia 19 d'aquest mes a Calella amb Alejandro Valverde com a principal atractiu.

Notícies relacionades

L'interlocutor de l'operació ha estat Rubèn Peris, president i pràcticament únic gestor de la Volta, que va ser dilluns passat a Ginebra. No obstant, alts dirigents de l'UCI han conversat amb Ivan Tibau, secretari general de l'Esport, ja que la Generalitat no pot sufragar amb diner públic la ronda catalana, per la qual cosa s'ha buscat una «sortida viable» a la carrera. L'UCI compta amb un fons de reserva d'on sortirà el rescat que també haurà d'oxigenar la Volta al País Basc i la Clàssica de Sant Sebastià, que estan amenaçades amb la suspensió.

Pat McQuaid, president de la Unió Ciclista Internacional, ha informat d'aquesta iniciativa per carta la Federació Espanyola de Ciclisme. «Encara hem de concretar la intervenció de l'UCI, tot i que en cap cas seran ells els que organitzaran la Volta», ha informat Peris, que fa uns mesos que està en contacte amb diferents empreses per aconseguir finançar la carrera.