Als 73 ANYS

Menotti, ingressat per una greu afecció pulmonar

El tècnic argentí, fumador empedreït, va ser entrenador del Barcelona dues temporades

César Luis Menotti, a Buenos Aires, el 2007.

César Luis Menotti, a Buenos Aires, el 2007.

1
Es llegeix en minuts
EFE / Buenos Aires

L'entrenador César Luis Menotti, exseleccionador argentí de futbol i exentrenador del Barcelona, està ingressat en una sala de cures intensives de l'hospital Italià de Buenos Aires causa d'una greu afecció pulmonar.

Fonts del centre assistencial han indicat que Menotti, addicte al tabac, va anar a l'hospital dissabte i que els metges, després de sotmetre'l a estudis, van decidir que hi quedés ingressat.

Altres fonts van assenyalar que l'entrenador, de 73 anys, que el 2010 va complir un cicle com a director esportiu del club Independiente de Avellaneda, s'havia sotmès a una sèrie d'exàmens mèdics a finals de febrer passat a l'Hospital Rivadavia, també d'aquesta capital.

Menotti va ser seleccionador campió mundial amb Argentina el 1978 i de Mèxic (1991-92) i entrenador del Barcelona (1982-1984) i l'Atlètic de Madrid, el Peñarol uruguaià, els Tecos mexicans i el Sampdoria italià. A més va dirigir els argentins Huracán, Boca Juniors, River Plate, Independiente i Rosario Central.

Com a futbolista va ser davanter els anys 70 de Boca, Racing i Rosario Central de Argentina, el Santos del Brasil i The Genrals dels Estats Units.

Notícies relacionades

Menotti ha estat com a entrenador el mentor d'un estil de futbol tècnic, de possessió de la pilota i de llibertat creativa, corrent oposada a la representada per Carlos Bilardo, també campió del món (Mèxic-86), basada en l'obtenció de resultats com a prioritat.

El tècnic ha rebut moltes mostres de solidaritat, com la del jugador argentí de l'Atlètic de Madrid Kun Agüero, que li ha enviat un missatge de suport a través de Twitter.