MOTOR

Coma i Sainz sobrepassen les primeres dunes

Els líders del Dakar reforcen les posicions en la primera etapa del desert d'Atacama

Marc Coma (KTM), ahir, en l’etapa a Xile entre La Serena i Copiapó.

Marc Coma (KTM), ahir, en l’etapa a Xile entre La Serena i Copiapó. / EFE / CÉZARO DE LUCA

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS
BARCELONA

Una etapa més, un dia menys. Una demostració més que els líders no són de vidre, una possibilitat menys de prendre'ls la victòria. Una jornada més en què Marc Coma (KTM) i Carlos Sainz (Volkswagen) van fer valer la seva condició de favorits, una cronometrada menys perquè els seus rivals poguessin provocar-los la més mínima esgarrinxada. I això que era la primera etapa de l'anomenada trilogia, les tres llargues cronometrades (ahir, avui i demà) que, en teoria, ha de servir per tancar definitivament la possibilitat que els dos espanyols perdin el seu merescut i consolidat liderat. Les tres etapes es disputen al temut desert d'Atacama. La d'ahir, primera presa de contacte, es va saldar amb la victòria de l'holandès Frans Verhoeven (KTM) en motos i de Sainz, és clar, en cotxes. Coma va entrar enganxadet al vencedor. L'etapa es va escurçar 30 quilòmetres perquè la forta calor havia estovat tant les dunes que l'organització va voler evitar més abandonaments.

TOTS JUNTETS

Notícies relacionades

Queden 329 equips en carrera, 171 han abandonat. L'últim, el nord-americà Jonah Street (KTM), quart de la general de motos, que encara aspirava al podi de Buenos Aires però que ahir no va poder prendre la sortida al fer-se mal diumenge seriosament al canell dret. Aquest ja és l'únic temor de Coma i Sainz, tenir un accident. Cap altre. De la resta se n'encarreguen ells, controlant, marcant els seus adversaris i corrent, indubtablement, tant o més que ells. "Aquí no hi ha tàctica possible", assenyalava ahir Coma, que continua tenint més d'una hora d'avantatge sobre el segon, el francès David Frétigné (Yamaha). "Podem, en efecte, retrobar-nos al cap de pocs quilòmetres, com ens ha passat avui per ahir Despres, López i jo, però després has d'anar al seu ritme, en cas contrari et deixen. I perds, és clar", va afegir el català.

Sainz va consolidar el seu liderat després d'adjudicar-se la tercera victòria consecutiva, la cinquena en aquesta 31a edició del Dakar, al guanyar la novena especial amb 1.47 minuts d'avantatge sobre el seu company d'equip, el nord-americà Mark Miller (Volkswagen). Un altre nord- americà, Robby Gordon, va acabar tercer al volant del poderós Hummer, una altra de les revelacions d'aquest ral.li, que va acabar a 2.16 minuts del bicampió de ral.lis. Sainz supera ara en la general Miller per gairebé 20 minuts.