"Els estava clavant una canya..."

Els excampions del món Ángel Nieto i Àlex Crivillé elogien el coratge de Dani Pedrosa tant pel fet de 'destapar-se' sota la pluja d'Alemanya

4
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / ENVIAT ESPECIAL
LAGUNA SECA

Dani Pedrosa va tenir, diumenge passat, un seriós accident quan dominava, sota la pluja, el Gran Premi d'Alemanya de motociclisme per davant de Casey Stoner i Valentino Rossi. El tricampió mundial, malgrat les múltiples lesions que té a la mà esquerra, ha decidit viatjar a Laguna Seca, on diumenge que ve a la nit es corre el GP dels Estats Units. Ángel Nieto i Àlex Crivillé, campioníssims espanyols, analitzen la situació del Mundial per a EL PERIÓDICO.

Ángel Nieto i Àlex Crivillé sumen 15 títols. Els excampions han arribat al circuit abans que mai. És Califòrnia, no és qüestió d'arribar-hi amb el temps just. Tan bon punt van trepitjar el circuit s'assabenten que Dani Pedrosa ha decidit forçar i participar almenys en els assajos de demà per saber si, malgrat la seva malparada mà esquerra, pot esgarrapar algun punt per seguir lluitant pel títol de MotoGP, que lidera Valentino Rossi (187 punts) seguit per Pedrosa (171) i Casey Stoner (167).

Nieto i Crivillé no compartien, en principi, la mateixa opinió sobre la caiguda de Pedrosa a la volta sisena de la carrera de Sachsenring quan, en cinc girs, havia tret més de vuit segons d'avantatge a Stoner i Rossi. El12+1, per exemple, considerava que Dani no havia comès cap error."Jo crec que estava clavant les voltes, una a una, amb idèntica destresa i que va tocar un pèl massa fort el fre del davant, devia trobar algun bassalet i va acabar a terra".Crivi, malgrat reconèixer un"enorme respecte pel valor i la destresa de Pedrosa",considera:"No tenia cap necessitat d'anar tan de pressa tan aviat, i encara menys sobre una pista mullada. Hauria d'haver esperat una mica, sobretot veient, ja des de la sortida, que era més ràpid que ells".

Un pas de gegant

Els dos campioníssims van fregar els colzes mentre dialogaven, conscient el català que havia emès una dura crítica a Pedrosa i sabedor el veterà que tots dos compartien la seva admiració per l'aspirant."Malgrat tot --insistia Nieto--,el Dani ha demostrat a Alemanya que ha fet un pas de gegant sobre mullat. Quan va caure els estava clavant una canya de pronòstic, ni el veien".

En aquest sentit, tant Crivillé com Nieto reconeixen que l'aposta de Pedrosa era gran, el risc enorme, però la recompensa hauria pogut significar mig títol."És evident que si li surt la jugada, si guanya, el cop que dóna al campionat és enorme",confessa l'expilot de Seva."No només al campionat, també a la moral dels seus dos adversaris, que estaven assistint, impotents, a la seva primera exhibició sobre mullat. Va ser una llàstima perquè el cop de teatre hauria estat molt gran",afegeix el veterà campioníssim.

És evident que els dos mites del motociclisme espanyol reconeixen que la cosa s'ha posat difícil,"¡però no impossible!",exclamen tots dos al mateix temps."Queden vuit carreres, que són moltes; encara s'han de disputar 200 punts, moltíssims",assenyala Crivillé, que afegeix:"L'important és que hi ha tres pilots en discòrdia, no és un mà a mà com altres vegades i, a més a més, esperem que Lorenzo torni a ser competitiu aviat, ja que pot restar- los punts a tots"."Això --assenyala Nieto--no és la F-1, aquí es reparteixen 25, 20 i 16 punts al podi i no 10, 8 i 6 com en els monoplaces. Per tant, és més fàcil recuperar el terreny perdut. ¡Mira Stoner!"."Això sí, no s'ha d'esperar gaire de la carrera de Laguna Seca, perquè el Dani corre lesionat",sentenciael nen de Seva.

Tots dos van voler analitzar la situació dels dos rivals de Pedrosa i tots dos, és clar, van coincidir a l'hora d'afirmar que l'adversari a batre ara és Stoner."Jo crec que Vale --afirma Nieto, un gran amic de l'heptacampió-- està passant aquestes carreres com pot fins a Brno, on Yamaha li ha promès una cosa sucosa de veritat, material del bo"."Quan un campió arriba al liderat --indica Crivillé--comença a ser un adversari perillós, ja que Rossi sap com administrar el seu avantatge".

Davant de l'equip perfecte, és a dir, davant del trio integrat per Ducati, Bridgestone i Stoner, els dos campions mostren la seva admiració per l'actual campió. No regategen elogis per a la marca italiana ni tampoc per als pneumàtics japonesos, però Stoner és Stoner i tots dos creuen que el gran artífex del miracle, de les tres victòries seguides a Donington, Assen i Sachsenring, és el pilot australià."Ni moto, ni electrònica, ni rodes, ni res. El mag és Stoner, el seu valor i les seves manetes",assegura Crivillé."Batre Ducati serà difícil, però no pas impossible. El trio Ducati, Bridgestone i Stoner va com un coet".

És Stoner qui guanya

Notícies relacionades

I per acabar la xerrada, Nieto li explica a Crivillé que acaba d'estar al box de Ducati per felicitar el vencedor."He parlat amb Livio Suppo, ja saps, el coordinador de l'equip, i li he dit que el conjunt és impecable. ¿Saps què m'ha dit?".ICrivimira el mestre amb devoció."Doncs, assenyalant Casey, m'ha dit: 'No t'ho creguis, Ángel, és aquest noi qui ens fa bons, és la seva maneta la que fa girar el puny del gas de la Desmosedici, la que prem, més tard que ningú, la palanca del fre'".

I tots dos es miren i pensen en les dificultats que tindrà Pedrosa, que demà s'atrevirà a intentar-ho amb tres dits de la mà esquerra danyats i el canell acabat d'operar, per poder aconseguir el seu títol més somiat, el de MotoGP."Difícil sí, però no impossible",murmura Nieto."Ningú ho tindrà fàcil",sentencia Crivillé.