ATLETISME

La Cursa Bombers arriba a un 20% de participació femenina

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL
BARCELONA

La Cursa Bombers, que diumenge que ve (10.00 hores) arriba a la desena edició, ho farà amb un nou rècord de participació --el nombre límit de 15.000 inscrits es va aconseguir ja fa diversos dies-- i una alta presència de dones a la línia de sortida. Un 20% de la participació serà femenina, un percentatge que supera àmpliament el que és habitual en aquesta classe de carreres populars, que no solen superar el 15% de dones als fulls d'inscripció.

Al voltant de 3.000 dones, doncs, prendran la sortida en una carrera que s'ha imposat seguir potenciant en els pròxims anys la presència femenina. La firma Nike, que organitza la Bombers amb l'Ajuntament de Barcelona, ha confeccionat aquest any una samarreta exclusiva, de color groc, per a les dones, que ahir a la nit van tenir a més un acte exclusivament per a elles a la Fira del Corredor.

Notícies relacionades

MARTA DOMÍNGUEZ

La doble subcampiona mundial Marta Domínguez, guanyadora el 2003, serà una de les més destacades, encara que es troba a l'inici de la seva preparació per als Jocs i ahir, en la presentació de la prova, es va descartar pràcticament per a la victòria. "No són excuses, però després de descansar al març fa només 10 dies que tinc entrenaments i, a més, ara m'he refredat. Serà complicat guanyar les africanes", va assegurar ahir. La favorita serà la guanyadora de l'any passat, la kenyana Eunice Jepkorir, que va quedar molt a prop (31.49 minuts) del rècord de la seva compatriota Irene Kwambai (31.25 el 2005).