FUTBOL

Koeman es carrega Cañizares i Albelda per reactivar el València

"Són decisions fortes, però és pel bé de l'equip", diu l'entrenador

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Ronald Koeman va deixar ahir el fuet i va agafar el bisturí. I va començar a tallar, sense manies i sense anestèsia, però amb molta precisió. El tècnic holandès, que no ha aconseguit redreçar el rumb de l'equip durant el mes i mig que fa que ocupa la banqueta de Mestalla, es va carregar en un matí dos vaixells insígnia del València, dos capitans, dues vaques sagrades com Cañizares i Albelda, i va començar a posar noms i cognoms a la crisi de joc i resultats que pateix l'equip. "Són decisions fortes, però que s'han de prendre pel bé de l'equip", va explicar Koeman.

L'exjugador del Barça va tenir un matí mogut a la ciutat esportiva del club. Després de l'entrenament, va parlar per separat amb els dos afectats. Primer, amb Cañizares, que precisament ahir feia 38 anys. Després, amb Albelda. Els va informar que quedaven fora de la convocatòria per als dos pròxims partits: el de Copa d'avui a Irun i el de Lliga de diumenge que ve a Saragossa. "La decisió és, en un principi, per a aquests dos partits, però, és clar, també és important. No puc parlar del futur perquè és una cosa que depèn del club", va afegir el tècnic.

SUPORT DEL PRESIDENT

Al club, no obstant, són conscients que la seva decisió no serà transitòria, una cosa que també sap el president, Juan Soler, que ha donat tot el seu suport a l'entrenador perquè prengui les mesures necessàries. "Sóc una persona oberta i parlo amb el president, però les decisions les prenc jo", va sentenciar.

Koeman, que s'emporta cinc jugadors del filial per completar la convocatòria dels dos pròxims partits, va justificar el descart dels dos capitans "per raons tècniques", encara que l'entrenador està molt molest amb els pesos pesants de la plantilla per la seva "falta d'actitud" per sortir de la crisi. El partit contra el Barça, dissabte passat, en què l'equip va donar una imatge d'impotència i "falta d'agressivitat", va ser el detonant perquè el tècnic es decidís a prendre mesures dràstiques.

Koeman, que té la promesa del president que en el mercat d'hivern arribaran tres o quatre fitxatges, va dir que no creu que els mals de l'equip siguin pel canvi de sistema de joc (del 4-4-2 de Quique Sánchez al 4-3-3). "No hi veig tanta diferència. És més un problema d'actitud, d'estar més junts. Això és el que hem de millorar". I per a això s'ha carregat dos homes d'un gran pes específic. Cañizares, no obstant, fa temps que està qüestionat. Fins i tot Quique Sánchez el va fer seure a la banqueta en diversos partits i Koeman no li ha perdonat l'error a Santander que li va costar la derrota a l'equip. Ara, amb Hildebrand lesionat, el tècnic recorrerà a Mora, de 34 anys.

Notícies relacionades

Albelda, en canvi, ha estat fins ara un titular indiscutible. També ho era a la selecció espanyola. I amb l'Eurocopa a l'horitzó, el panorama per al capità s'ha capgirat inesperadament. Tant que fins i tot ningú descarta que se'n pugui anar al desembre per assegurar-se jugar minuts i no perdre's la cita d'Àustria i Suïssa.

Koeman ha fet un toc d'atenció, sobretot dirigit als veterans, de qui espera una reacció. Si no arriba, hi podria haver més descarts. Mentrestant, el tècnic s'aferra als jugadors del filial. "Veig millor els més joves per canviar les coses". Ell ja ha començat.

Temes:

Ronald Koeman