La visita de demà a València

Koeman i Rijkaard s'enfronten obligats a guanyar en un duel marcat per la crispació de Mestalla

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Mal dia per al retrobament. Per a dos excompanys i amics, com Ronald Koeman i Frank Rijkaard, a qui una derrota deixaria en una situació difícil, i per a dos enemics irreconciliables, com el València i el Barça, que no es poden permetre un resultat que no sigui una victòria per les greus conseqüències que comportaria. La tensió que sol caracteritzar els duels entre els dos equips es veu agreujada per les flaqueses que han demostrat fins ara. Mestalla és una foguera i el Barça no pot perdre més punts respecte al Madrid, que rep a casa l'Osasuna, si no vol allunyar-se del títol.

"No sé fins a quin punt més es pot arribar, ¿cremar l'estadi?", es preguntava ahir Rubén Baraja, un dels veterans d'aquest València. Mestalla cremava quan va arribar Koeman, i segueix cremant. L'heroi blaugrana de Wembley no ha frenat en sec el declivi de l'equip mentre continua buscant solucions, intentant trobar una alineació bàsica i un sistema de joc. Els valencians han encadenat cinc partits sense marcar un gol, de manera que esperen l'aturada hivernal com un boxejador noquejat perquè li donin aire amb uns quants fitxatges.

Sense poder respirar ni una mica, després de visitar el Chelsea, Koeman rep un Barça que viu una situació una mica menys tensa. Rijkaard fa més temps que és al Camp Nou i sap on són les mangueres per sufocar els conats d'incendi que s'han activat. El més gran envoltava Ronaldinho com una pira. Però el brasiler ha donat indicis de recuperació en els últims partits i la grada s'il.lusiona novament amb la perspectiva de tornar a veure el mateix jugador de fa dues temporades. Si fos així, es compliria una de les expectatives de Rijkaard. "Aquest ha de ser l'any en què guanyem una cosa important", va manifestar ahir el tècnic al programa Els millors anys de la nostra vida de Catalunya Ràdio.

RIJKAARD NO PENSA ANAR-SE'N

Notícies relacionades

Rijkaard va confirmar que Ronaldinho ha reaccionat després de fer-lo seure dues vegades a la banqueta. Ha marcat dos gols en els dos últims partits. A casa tots dos. L'assignatura pendent --de Ronaldinho, de Rijkaard i del Barça-- està lluny del Camp Nou. A València. Si tornen amb les mans buides, reapareixeran les crítiques i creixerà la tensió en la setmana del clàssic.

Aliè a la transcendència momentània dels resultats, Rijkaard entreveu ara una llarga continuïtat a la banqueta del Camp Nou. "Si no em fan fora, em quedaré", va assegurar Rijkaard, que al mes de febrer va apagar l'incendi d'Etoo --"tot el que diu és des d'una certa honestedat"-- i fa unes setmanes el de Ronaldinho. "Una cosa és ser dur i l'altra prendre decisions. Jo prenc decisions amb el meu estil", va afirmar el tècnic. Bojan, en canvi, no li ha fet arrufar mai les celles: "Serà tan bo com sembla, és el nostre tresor".

Temes:

Ronald Koeman