El partit del Camp Nou

Etoo i Ronaldinho ajuden el Barça a remuntar un altre partit (3-1)

Els blaugranes reaccionen després del 0-1 i tanquen brillantment la primera fase

3
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

BARCELONA - 3

STUTTGART - 1

Després de passar-se un any sense capgirar un marcador advers, el Barça ha remuntat dos partits en quatre dies. Bona notí- cia. No va ser l'única. N'hi va haver més. L'equip va tancar invicte la primera fase, el club es va embutxacar 600.000 euros i Etoo i Ronaldinho van marcar. Només va faltar que Bojan hi posés la guinda i es convertís en el golejador més jove de la història de la Champions, però això pot esperar. Al jove davanter li queden 80 dies de marge per aconseguir-ho. Al febrer, als vuitens de final, tindrà una altra oportunitat.

El Barça va guanyar, les estrelles es van recuperar i es va veure un partit entretingut. Les ganes de reivindicar-se dels molts suplents que van aparèixer al camp per disputar el tràmit d'ahir a la nit van arrossegar els seus companys. Un d'ells va ser Giovani, l'altre golejador blaugrana, que reapareixia després d'un mes absent per lesió. Desitjós de presentar-se com a alternativa a Leo Messi --no fos cas que tingués una baixada alguna dia--, el mexicà va estirar l'equip perquè no fes un pas en fals i taqués la seva trajectòria europea, immaculada amb quatre victòries i dos empats. Com ha fet la Pulga fins ara.

RIJKAARD, A LA LLOTJA

Amb un estil molt semblant al de Messi --un punt més recarregat i més bast que el del seu company-- va utilitzar el mateix mètode per aprofundir, encarant el defensa i traçant diagonals amb la pilota cosida al peu. Com que l'equip es decanta cap al costat dret per la presència habitual de Messi, Giovani va iniciar gairebé tots els atacs blaugrana. També té la murrieria de l'argentí i va ficar cos i braç per col.locar la primera pedra de la remuntada davant la complaença de Rijkaard, assegut a la llotja al costat de Txiki, sense telèfon per comunicar-se amb Johan Neeskens, que era el cap per un dia.

Però ni Etoo ni Ronaldinho són encara els que eren, tot i marcar, i com que Gudjohsen i Thuram --les altres novetats-- no són uns virtuosos, Giovani va turmentar l'Stuttgart de tal manera que el tècnic alemany va canviar els seus laterals de costat a la mitja hora. Li va posar a sobre un compatriota, Ricardo Osorio, perquè el frenés. Ni així. Al jove extrem el va derrotar el cansament de tanta carrera i es va diluir després.

Però tot i així, el partit no va perdre vigor en la segona meitat. Ja no hi havia el morbo que hi havia posat l'Stuttgart amb el 0-1 d'Antonio da Silva, un dels molts suplents del quadro germànic, al qual ja només l'ocupa millorar la seva posició a la Bundesliga. Marcar al Camp Nou i brindar una nit honrosa als 5.000 aficionats alemanys que havien viatjat era l'objectiu, cap més. Encoratjat amb el gol, es va estirar amb alegria cap endavant però a costa de deixar molts forats enrere. Gudjohnsen els va saber veure per colar-se sovint a l'àrea i Etoo va disposar d'espais per treballar-se l'anhelat gol que desitjava. Sense l'obsessió pels punts ni pels diners que podia cobrar el club, hi va haver més afany per buscar el preciosisme que l'efi- càcia. Així que l'equip va buscar el gol de veritat, el va trobar.

Notícies relacionades

PENDENTS DE BOJAN I

aquest canvi de mentalitat es va produir amb l'entrada de Bojan Krkic. Sense temps per pensar, Etoo va culminar un ràpid contraatac iniciat per Xavi quan el jove davanter havia substituït Gudjohnsen. Neeskens va carregar l'equip amb davanters perquè Bojan tingués una nit de glòria, endarrerint Ronaldinho perquè servís pilotes als altres. Però les obsessions no són bones. Li va passar a Bojan, com l'any passat li va succeir a Etoo. Allunyat dels focus, fins i tot Ronaldinho es va colar lliure com un ocell fins a l'àrea de meta. I aquesta és una altra magnífica notícia per al que li ve al damunt al Barça.

Temes:

Samuel Etoo