LLIGA DE CAMPIONS

Etoo i Ronaldinho ajuden el Barça a remuntar contra l'Stuttgart (3-1)

3
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Després de passar-se un any sense aixecar un marcador advers, el Barça ha remuntat dos partits en quatre dies. Bona notícia. No ha estat l'única. N'hi ha hagut més. L'equip ha tancat invicte la primera fase, el club s'ha embutxacat 600.000 euros i han marcat Etoo i Ronaldinho. Només ha faltat que Bojan posés la guinda i es convertís en el golejador més jove de la història de la Champions, però això pot esperar. Al jove davanter li queden 80 dies de marge per aconseguir-ho. Al febrer, en els vuitens de final, disposarà d'una altra oportunitat.

El Barça ha guanyat, les estrelles s'han recuperat i s'ha vist un partit entretingut. Les ganes de reinvidicar-se dels molts suplents que han aparegut al camp per disputar el tràmit d'aquesta nit han arrossegat els seus companys. Un d'ells ha estat Giovani, l'altre golejador blaugrana, que reapareixia després d'un mes absent per lesió. Desitjós de presentar-se com a alternativa a Leo Messi --no fos que li agafés una baixada algun dia--, el mexicà ha estirat l'equip perquè no fes un pas en fals i taqués la seva trajectòria europea, immaculada amb quatre victòries i dos empats. Com ha fet la Puça fins ara.

RIJKAARD, A LA LLOTJA

Amb un estil molt semblant al de Messi --un punt més recarregat i més bast que el del seu company-- ha utilitzat el mateix mètode per aprofundir, encarant el defensa i traçant diagonals amb la pilota cosida al peu. Com que l'equip es decanta cap al costat dret per la presència habitual de Messi, Giovani ha iniciat gairebé tots els atacs blaugrana. També posseeix la murrieria de l'argentí i ha ficat cos i braç per col·locar la primera pedra de la remuntada davant la complaença de Rijkaard, assegut a la llotja al costat de Txiki, sense telèfon per comunicar-se amb Johan Neeskens, cap per un dia.

Com que ni Etoo ni Ronaldinho encara no són els que eren, encara que marquessin, i com que Gudjohnsen i Thuram --les altres novetats-- no són uns virtuosos, Giovani ha turmentat l'Stuttgart de tal manera que el tècnic alemany ha canviat els seus laterals de costat a la mitja hora. Li ha posat a sobre un compatriota, Ricardo Osorio, perquè el frenés. Ni així. Al jove extrem l'ha derrotat el cansament de tanta carrera i s'ha diluït després.

Però tot i així, el partit no ha perdut vigor a la segona meitat. Ja no existia el morbo que li havia posat l'Stuttgart amb el 0-1 d'Antonio da Silva, un dels molts suplents del quadro germànic, al qual ja només l'ocupa millorar la seva posició a la Bundesliga.

Marcar al Camp Nou i brindar una nit honrosa als 5.000 aficionats alemanys que havien viatjat era l'objectiu, no més. Encoratjat amb el gol, s'ha estirat amb alegria cap endavant però a costa de deixar molts forats al darrere. Gudjohnsen els ha sabut veure per colar-se amb freqüència a l'àrea i Etoo ha disposat d'espais per treballar-se l'anhelat gol que desitjava. Sense l'obsessió pels punts ni pels diners que podia cobrar el club, hi ha hagut més afany per buscar el preciosisme que l'eficàcia. Quan l'equip ha buscat el gol de veritat, l'ha trobat.

Notícies relacionades

PENDENTS DE BOJAN

I aquest canvi de mentalitat s'ha produït amb l'entrada de Bojan Krkic. Sense temps per pensar, Etoo ha culminat un ràpid contraatac iniciat per Xavi quan el jove davanter havia substituït Gudjohnsen. Neeskens ha carregat l'equip amb davanters perquè Bojan visqués la seva nit de glòria, endarrerint Ronaldinho perquè servís pilotes als altres. Però les obsessions no són bones conselleres. A Bojan li ha passat com l'any passat a Etoo. Allunyat dels focus, fins i tot Ronaldinho s'ha colat lliure com un ocell fins a l'àrea de meta. I aquesta és una altra magnífica notícia davant el que al Barça se li acosta.

Temes:

Samuel Etoo