2
VÍCTOR MANSANET / VALÈNCIA

VALÈNCIA - 3

MÚRCIA - 0

Ronald Koeman va poder assaborir ahir la seva primera victòria com a entrenador del València. El tècnic holandès, que va debutar dimarts amb una derrota a Mestalla davant el Rosenborg a la Champions, es va congraciar amb la seva afició amb un plàcid i convincent partit davant el Múrcia (3-0), al qual derrotava per 2-0 abans que s'arribés a la mitja hora de joc. Amb el partit controlat, el conjunt xe, que atrapa el Barça i el Vila-real en la segona plaça de la classificació, va començar a donar mostres del que el seu nou entrenador n'espera.

Els valencianistes van sortir molt motivats després de la crida a l'ordre que l'heroi de Wembley els havia deixat anar la vigília. Malgrat que, per noms, l'equip s'assembla a l'esquema bàsic de Quique Sánchez Flores, al València de Koeman se li intueix una voluntat de trencar amb l'herència pragmàtica d'Héctor Cúper, Claudio Ranieri i Sánchez Flores i començar a apostar per un joc més alegre i agosarat, amb la pilota com a protagonista.

JUGADA D'ESTRATÈGIA

Tot i que el millor del partit va ser l'endimoniada velocitat en la circulació de la pilota xe, el primer gol no va sortir de cap triangulació, sinó d'una jugada d'estratègia. En el minut 12, Helguera va aprofitar una mala sortida de Notario per picar de cap una falta servida per Silva. El talentós extrem va fer embogir un rival que no va saber encaixar el cop i que, quan semblava que intentava aixecar-se, va patir el cop de gràcia. Passada frontal d'Albelda, i Villa, fent gala de la seva fredor, supera per baix amb un llançament encreuat la sortida del meta grana. Era el minut 26 i el partit ja s'havia acabat per a l'equip d'un ahir atribolat Lucas Alcaraz, que confiava a pescar en les aigües tèrboles del Túria.

La grada valencianista, després de presenciar quatre derrotes consecutives (tres en la Lliga i una en la Champions), tornava a celebrar un triomf i a somriure amb el joc de la seva esquadra. Koeman havia dotat, per fi, de criteri un centre del camp que ofegava el rival per sortir com un llamp cap al marc de Notario.

Per si algú encara tenia dubtes sobre el resultat, una altra vegada Villa va aprofitar la passada de la mort de Silva per firmar des del punt de penal el tercer als sis minuts de la represa. ElGuaje, que reapareixia en la Lliga després de quatre setmanes d'absència, va demostrar haver superat totalment la lesió al turmell i va fer gala del seu instint assassí que tant necessita Koeman.