FUTBOL

Koeman fa quadrar el vestidor del València per frenar la crisi

El tècnic prescindeix de Joaquín per al partit d'avui contra el Múrcia

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR MANSANET / VALÈNCIA

Fa només una setmana que és a València, però ha tingut prou temps per treure les seves primeres conclusions. I no són positives. Ronald Koeman sap que tindrà molta feina per redreçar el rumb d'un club que viu sempre en contínua agitació. El tècnic va demanar ahir als seus jugadors un canvi d'actitud per sortir de la crisi i recuperar l'estabilitat. Compromís i disciplina han de ser la base de la metamorfosi. "Fa una setmana que sóc aquí i he vist coses que no m'agraden, hem de tenir ordre a dins i a fora del camp", va assegurar l'entrenador holandès amb contundència.

El missatge del preparador holandès va ser molt clar per a la plantilla. No pensa tolerar cap desafiament. "Hem d'estar units com a grup, com a plantilla i com a club. Aquesta és la base per funcionar bé, a partir d'aquí hi ha prou qualitat per guanyar els partits".

AVÍS ALS CAPITANS

Una de les primeres decisions controvertides de Koeman es va produir ahir al deixar fora de la convocatòria per al partit d'avui contra el Múrcia Manuel Fernandes i Joaquín, jugadors que van ser titulars en els dos últims enfrontaments. L'absència del jugador andalús va ser molt comentada, encara que el tècnic no en va voler aclarir els motius exactes per respecte a la resta de jugadors. "Són coses del vestidor. Jo he de dominar-lo i necessito ajuda de l'equip, però no és bo dir-ho fora. S'ha de complir i si no es compleix és un problema", va dir el tècnic.

El míster es va dirigir als jugadors amb més pes específic. Vol que els veterans demostrin els seus galons. "Es necessita jerarquia i els que manen han de demostrar-ho. Per això hi ha capitans en l'equip. Ells han de tirar això endavant i liderar el conjunt". Albelda, Baraja i Angulo semblen els homes destinats a assumir la responsabilitat en uns moments complicats. Koeman es va reunir ahir amb ells i els va explicar en un to "fort" quina és la seva filosofia per dirigir el grup.

FRAGILITAT ANÍMICA

Notícies relacionades

La contundència de Ronald Koeman coincideix amb una altra prova més per a l'equip a Mestalla, on el València està mostrant la pitjor cara. El preparador va reconèixer que hi ha una certa fragilitat anímica a la plantilla, que s'accentua quan s'encaixa el primer gol en contra. No obstant, està convençut que hi haurà una reacció. "Als jugadors els he vist bé i amb alegria aquests últims dies, però conscients de la nostra situació, que és complicada. Un triomf contra el Múrcia seria un pas important per mirar cap endavant", va manifestar el tècnic.

Koeman, que podria alinear avui de titular Vicente, va demanar una mica de paciència, però és conscient que els resultats han d'arribar com més aviat millor. "No estem en el millor moment, però seguim a la zona alta. Si millorem, lluitarem amb els equips de dalt", va afirmar el tècnic, que no es va mostrar preocupat per la massiva presència de jugadors valencianistes en la convocatòria de la selecció espanyola. "Sempre és important estar a la selecció, si són sis o set del nostre equip vol dir que tenim qualitat a la plantilla".

Temes:

Ronald Koeman