L'estrena d'un exblaugrana

Koeman debuta contra el Rosenborg a Mestalla

El València necessita guanyar els noruecs per continuar viu a Europa

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR MANSANET / VALÈNCIA

Ja es nota la mà de Ronald Koeman després del primer entrenament al València. El tècnic holandès va estar parlant amb diversos jugadors, intentant transmetre'ls en uns minuts la seva filosofia de joc, la seva manera de veure el futbol. Koeman, que va seguir el triomf de l'equip a Mallorca per televisió, sap que no pot fer una revolució en 48 hores. No té temps d'inculcar al seu nou equip aquells conceptes que té ganes de canviar. Només se centrarà en petits detalls.

El seu debut aquesta nit a la banqueta valencianista contra el Rosenborg, que no ha guanyat mai un partit a Espanya, es presenta complicat perquè l'equip de Mestalla necessita guanyar per intentar classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions (20.45 hores, Canal+). "Estic tranquil perquè he viscut sempre a un alt nivell. Quan estàs en un club gran has de guanyar tots els partits. Sabem quina és la nostra situació: hem de disputar dos partits a Mestalla i amb sis punts ho tenim tot a les nostres mans. Però juguem a casa i el València ha de manar", va assegurar Koeman.

ESPERANT BAKERO

El tècnic holandès no va voler parlar de Jose Mari Bakero, la seva possible mà dreta al vestidor, pendent només de firmar un contracte de la mateixa durada que el seu --aquesta temporada i dues més--, ni de Paco Ayestarán, l'expreparador físic del Liverpool, que podria recalar una altra vegada al València. Koeman ja ha notificat als seus jugadors que tindran concentracions i sessions dobles d'entrenament. "Són professionals i han de treballar molt", va afirmar.

Joaquín, que va aparèixer a la sala de premsa amb l'entrenador, va reconèixer que les noves normes de l'holandès no són del gust dels futbolistes, "però són lògiques en la situació en què està l'equip perquè ens hi juguem molt". L'extrem, que va alabar les qualitats futbolístiques del seu nou míster (Koeman li va respondre de broma que seria titular contra el Rosenborg), es va mostrar esperançat a adaptar-se aviat a l'estil de joc de l'holandès. Això sí, el jugador andalús espera que els entrenaments siguin més atractius, que la pilota sigui la protagonista. "A Koeman li agrada", va dir l'extrem sense tallar-se gens ni mica.

Notícies relacionades

UNA PLANTILLA DE QUALITAT

"M'agrada tocar la pilota i no buscar les pilotes llargues, però tot depèn dels jugadors que tinguis. Tenim una plantilla amb prou qualitat per jugar bé des del darrere i aprofitar la qualitat de dalt", va manifestar el tècnic, que ahir va rebre una bona notícia dels serveis mèdics: l'alta de Villa. Koeman no s'ho va pensar. El davanter internacional va entrar ràpidament en la convocatòria després d'estar un mes lesionat.

Temes:

Ronald Koeman