BÀSQUET

Ibaka torna a la pista amb papers

L'ala pivot congolès va reaparèixer a l'obtenir l'Hospitalet el trànsfer de la FIBA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Després d'una sorollosa aparició a Alacant, ja fa gairebé un mes, Serge Ibaka va tornar divendres al parquet. Arraconat per la FIBA, que no l'autoritzava a jugar, enredat en un complex cas legal, el jugador congolès --18 anys, 2,08 m d'alçada--, seguit per diverses franquícies de la NBA, vivia angoixat. Cansat que el privessin de la seva passió, sense entendre com un assumpte jurídic, amb el lògic rerefons econòmic entre el CB l'Hospitalet, el club que ha apostat per Ibaka, i el Prissé-Mâcon de França, el mantenia amargat a la grada, mentre els seus companys jugaven cada setmana.

Resolt el cas, després que la FIBA li donés el paper que necessitava, el trànsfer, Ibaka va poder trepitjar divendres a la nit el pavelló de l'Hospitalet Nord i contribuir a la victòria davant el Villa de los Barrios (69-66). Amb el nou a l'esquena, i mitjons blancs fins al genoll, va aparèixer en el cinc inicial de Josep Maria Izquierdo.

Canvi de registre

Ibaka no jugava un partit oficial des del 14 d'octubre, des de la seva espectacular estrena a Alacant en què va aprofitar 27 minuts per fer 10 punts i capturar 12 rebots. Després, el seu insòlit viatge del Congo a França passant per Vitòria, Badalona, Las Vegas i Nova Orleans, abans d'acabar a l'Hospitalet, es va convertir en un assumpte públic a l'aparèixer a la portada d'EL PERIÓDICO. La vida d'Ibaka va canviar. De sobte, es va transformar en tot un personatge. Però ell l'únic que enyorava era el parquet. Entre embolics, problemes jurídics i històries diverses, l'ala pivot africà feia quasi dos anys que no jugava regularment. Divendres va acabar tot. Quan va aparèixer davant el Villa de los Barrios va recuperar la felicitat.

De més a menys

Notícies relacionades

No va ser el seu millor partit. Sens dubte. Va estar lluny dels números d'Alacant. Va sentir la pressió que ha viscut en les últimes setmanes, potser en els últims anys. En 16.32 minuts, Ibaka va fer sis punts, va caçar quatre rebots (tres van ser defensius) i va robar una pilota en una nit emocionant al pavelló per assistir a un triomf sofert. Poc, molt poc va aportar Ibaka, tot i que va deixar un mat impactant. Va llançar un tir de quatre metres, el cèrcol el va escopir i ell mateix va atrapar la pilota per fer-la entrar violentament.

Una jugadaibakiana. Però poca cosa més. Poc, però molt lògic. Ibaka té un físic impressionant --intimida tot just veure'l a la pista-- encara que no ha competit. Encara no. I menys de forma regular. A ell se'l segueix perquè és un talent natural unit a"un físic privilegiat",segons Izquierdo, i els cercapromeses de la NBA inclouen l'Hospitalet en el seu full de ruta europeu, convençuts que té futur. Ara li toca a ell demostrar-ho. No fa tant, era als carrers de Brazzaville, capital de la República del Congo, envoltat de pobresa, en un dels països amb l'índex més alt de mortalitat infantil i sota les seqüeles d'una guerra civil viscuda fa una dècada. Allà hi té el seu pare i els seus 17 germans. Ara, lliure de problemes legals, comença el partit de debò per a Ibaka. Si el guanya, al Congo serà un heroi.

Temes:

Serge Ibaka