POLIESPORTIU // BÀSQUET

La intensitat corona el DKV Joventut amb la Lliga Catalana

L'equip verd-i-negre impulsat per Rudy destrona l'Akasvayu Girona

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BADALONA

84 - DKV JOVENTUT

66 - AKASVAYU GIRONA

Per desfermar la il.lusió a Badalona, el DKV Joventut va ficar al sac el primer tí- tol de la temporada: la Lliga Catalana, la 10a en la història del club verd-i-negre. La víctima va ser l'Akasvayu Girona (84-66), que va arribar a Badalona com a defensor del títol i va acabar destronat per la intensitat amb què va jugar l'equip verd-i-negre, convertida des de fa temps en una de les seves virtuts principals. En el triomf hi va tenir molt a veure Rudy Fernández que camina ja per mèrits propis en primera línia de les estrelles europees, com ahir va demostrar davant els gironins (25 punts, 7 rebots, 3 assistències en 32 minuts).

Encara és aviat per donar al triomf del Joventut més valor del que li correspon. Queden dues setmanes per a l'inici de la Lliga ACB, que la majoria d'equips aprofitaran per modelar el nou projecte. Però l'actuació dels verd-i-negres manté la línia il.lusionant que va emprendre l'equip la temporada passada. Hi ha moltes cares noves al vestidor. Sense anar més lluny, Huertas, Betts, Archibald o Gaines ja no hi són. Però la Penya manté la mateixa filosofia: Màxima intensitat. Joc rutilant. I molta pressió per al rival. Aquest és el perfil que transpira l'equip, fidel a la filosofia d'Aíto García Reneses, en què sembla que els nous jugadors com Mallet, Jagla, Sonseca o Moiso encaixen com l'anell al dit.

Ahir, l'Akasvayu Girona va aguantar 30 minuts el pas del rival, quan 24 hores abans el Barcelona s'havia retirat de la lluita ja al primer quart, situació que diu molt poc en favor del nou projecte de Dusko Ivanovic, encara que estigui a les beceroles.

GASOL, FINS AL DESCANS

L'Akasvayu, en canvi, comença a mostrar aquella imatge de bloc compacte que pretén Pedro Martínez i compta amb jugadors que van a més com Marc Gasol sobre els quals projectar-se.

Quan Gasol es mostra dominant a la zona, com va fer ahir durant tot el primer temps, o a la semifinal contra el Ricoh Manresa, resulta inexplicable veure'l lluny del Palau. Ahir, l'Akasvayu va aprofitar els seus punts per assentar el seu domini al descans (32-39).

Per poc que Pedro Martínez aconsegueixi una aportació més important dels nous fitxatges com Vroman o Drobnjak, l'equip aconseguirà el nivell competitiu de l'última temporada. Ahir va ensenyar les dents fins al minut 30.

A l'últim quart, però, l'Akasvayu va acabar ensorrant-se davant la força i les ganes de la Penya i, sobretot, davant el talent de dos jugadors com són Rudy Fernández i Ricky Rubio, capaços de marcar diferències per si sols.

Notícies relacionades

Entre Rudy, Ricky Rubio i el nou base nord-americà Mallet van aconseguir 57 dels 84 punts del DKV Joventut, cosa que indica d'una manera ben clara cap a on s'encamina el joc dels verd-i-negres aquesta temporada, a diferència de l'any passat quan els pivots com Archibald i Betts tenien molta més rellevància en els esquemes.

Va ser l'encert dels homes exteriors de la Penya el que va portar el partit a la ruptura definitiva, amb dos triples consecutius de Rudy i Laviña (69-58, m. 32) que van obrir la festa verd-i-negra i l'ensorrament de l'Akasvayu, amb només vuit punts a l'últim parcial.