La ronda espanyola

Samuel Sánchez desperta la Vuelta massa tard (II)

El corredor asturià repeteix victòria i escortarà Mentxov al podi

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / COLLADO VILLALBA

Ve de la pàgina anterior

triomf. Ell no és dels que ataca. No ho ha fet mai al Tour i no ho pensava provar a la Vuelta. Ell és dels que s'apropa a la roda d'un rival amb millors dots d'escalador i enganxa les cames al seient per no despenjar- se més del compte.

S'havia de veure la ganyota d'empipat de l'australià quan es va adonar, després de travessar la línia d'arribada de la contrarellotge de Collado Villalba, que havia cedit la tercera plaça a Samu per tot just 10 segons de diferència després de tres setmanes de combat.

Samu va voler reconèixer de bon matí els --aquesta vegada sí-- apropiats 20 quilòmetres amb els quals havia estat dissenyada la contrarellotge final de la Vuelta. Ahir es va passar per pobles, o més ben dit ciutats, com Torrelodones. Ahir es va circular pel lateral de l'autovia de la Corunya. Ningú es va atrevir a enviar els ciclistes per la ruta ràpida dels cotxes, durant unes hores en què molts madrilenys buscaven el retir cap a la Sierra. En aquell reconeixement, a Samu el va acompanyar, en bicicleta i perfectament vestit amb els colors de l'Euskaltel, Igor González de Galdeano, convertit ara en tècnic del conjunt basc. Allà va decidir jugar-se el tot pel tot per guanyar-se avui un lloc al podi per darrere de Mentxov i Carlos Sastre.

EL PAPER DE SASTRE

Notícies relacionades

L'avilès tancarà avui la seva millor Vuelta. Ahir va estar al nivell, es va deixar a l'autovia que va de Cariñena a Saragossa per salvar la segona plaça en territori advers. Ningú podrà negar la seva entrega. Sastre és molt bon corredor, regular, atent, amb un bon equip, malgrat que de vegades hauria de ser menys rancorós i injust.

Sastre s'ha guanyat avui el dret a pujar al podi de Madrid. Però no ha d'oblidar una cosa. El seu director és Bjarne Riis i ha fet molt, moltíssim mal al ciclisme. Sastre, malgrat que no li doni importància també s'ha guanyat aquesta setmana el tercer lloc del Tour del 2006 per la desqualificació oficial de Floyd Landis. Riis, en canvi, ha estat esborrat de la història de la ronda francesa pel seu dopatge de l'any 1996. Ningú és perfecte.