El Gran Premi d'Europa de F-1

Alonso cedeix la 'pole position' a Raikkonen i Hamilton s'estavella

L'anglès va xocar a més de 100 quilòmetres per hora, però avui correrà

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / NÜRBURGRING / ENVIAT ESPECIAL

El cercle s'ha tancat. Aquesta vegada li ha tocat a Hamilton. Massa, Raikkonen i Alonso ja havien tingut problemes mecànics aquesta temporada. Ahir li va tocar a l'anglès. Un cargol mal fixat va provocar la punxada d'un pneumàtic i el McLaren número 2 va acabar contra les proteccions. Raikkonen va obtenir lapoleperquè Alonso va perdre més de quatre dècimes al passar-se de frenada en un revolt. El bicampió sortirà avui segon, emparedat entre els dos Ferrari i amb un pronòstic molt obert per decidir l'ordre del podi.

Hamilton arrencarà des del desè lloc si, com sembla, els metges de la FIA li donen avui el vistiplau i els mecànics de McLaren reparen l'MP4/22. L'anglès va impactar a 100 quilòmetres per hora contra les proteccions de pneumàtics delRevolt Schumacherque precisament batejarà avui l'heptacampió. Lleugerament commocionat, Hamilton va trigar a sortir del cotxe, i un cop fora, no es va poder mantenir dret. Immediatament es va posar en marxa el protocol de seguretat. Va ser immobilitzat en una llitera per protegir la medul.la espinal, se li va col.locar una mascareta d'oxigen, una via de sèrum, i va ser traslladat en helicòpter a l'Hospital Bundeswher de Coblença.

Després d'un reconeixement a l'hospital va ser donat d'alta ràpidament i Hamilton va tornar al pàdoc dues hores després. "Estic bé, amb molta sort de sortir il.lès de l'accident", va manifestar somrient mentre caminava amb absoluta normalitat al costat de Ron Dennis. "Suposo que demà m'aixecaré més adolorit", va dir convençut que podrà córrer avui. L'última paraula la té Gary Harstein, que és el delegat mèdic de la FIA. Tot indica que li atorgarà el permís.

MALA SORT

Massa (caixa de canvis a Austràlia), Raikkonen (sistema hidràulic a Espanya) i Alonso (caixa de canvis a França) ja havien tingut problemes mecànics abans que Hamilton i avui tenen l'oportunitat de retallar diferències amb el líder. "Hamilton ha tingut mala sort per una punxada, sense ser culpa d'ell. Unes vegades és el canvi, d'altres és unpit stopque no surt bé. Aquestes són les coses que té la Fórmula 1. Al final del campionat més o menys la sort s'iguala per a tots", va reflexionar Alonso.

L'asturià tenia lapolea l'abast però va fallar al revolt cinc. "He entrat massa ràpid i el cotxe se me n'ha anat per la part del darrere. He perdut unes dècimes que a mi m'han semblat segons. M'he dit: ¡Mare meva, el que acabo de perdre! He mirat de ser cinquè o sisè. Però al final he tingut una gran alegria al veure'm segon", va explicar.

Notícies relacionades

PREPARATS PER GUANYAR

Alonso tenia marge per haver aconseguit lapoleamb cinc o sis dècimes d'avantatge sobre Raikkonen, després que tots dos pràcticament marquessin el mateix temps a la Q-2, i això delata que Alonso sortirà avui amb menys gasolina, potser per a tres o quatre voltes menys que els Ferrari. Tot i aquest handicap, l'espanyol pensa en el triomf. "Les tres primeres places del podi són molt incertes. Només espero no ser jo el tercer". És clar, que Kimi pensa el mateix: "Per fi torno a estar a lapole--no l'aconseguia des d'Austràlia-- i aquesta és la millor posició per pensar en la victòria". També Massa vol guanyar per portar "una mica d'alegria al meu país". El brasiler duia un braçalet negre en senyal de dol després de l'accident aeri a Sao Paulo.