ES CONSIDERA ''UN PRIVILEGIAT''

Dueñas s'acomiada del bàsquet professional després de 12 temporades a la Lliga ACB

2
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Roberto Dueñas ha anunciat avui la seva retirada del bàsquet professional, després de 12 temporades a la Lliga ACB. El jugador s'ha mostrat "molt feliç" i ha declarat que es considera "un privilegiat" per la seva carrera.

En un acte celebrat a la seu de l'ACB a Barcelona, el madrileny, de 31 anys, ha afirmat que "ha estat un privilegi poder fer i disfrutar del bàsquet", i ha manifestat que mai havia pensat a aconseguir tots els èxits aconseguits al llarg de la seva trajectòria.

"La decisió no ha estat fàcil, ha estat molt difícil i molt meditada, però crec que és el millor per a mi", ha assegurat Dueñas, que s'ha vist obligat a posar punt final a la seva carrera a causa dels problemes físics soferts els últims anys.

El pivot també ha admès que ha preferit retirar-se abans de jugar per sota de les seves possibilitats. "Impossible no hi ha res, però el més honest és prendre aquesta decisió. T'adones que passen coses que vols que siguin d'una altra forma i s'ha de tenir voluntat per saber parar-se a temps".

Descobert en una parada d'autobús

Dueñas ha volgut recordar els quatre equips en els quals ha jugat a bàsquet. "Vull recordar el Fuenlabrada, l'equip on va començar tot i totes les persones que em van ajudar. Al Barça m'he format com a persona i jugador, el meu pas per Girona (Akasvayu) també ha valgut la pena i al Joventut es van portar molt bé amb mi en el poc temps que vaig ser-hi".

El madrileny, de 221 centímetres d'altura, ha comentat la famosa llegenda de la seva aparició en el món del bàsquet, després de ser descobert en una parada d'autobús a Fuenlabrada. "Tenia 16 anys i anava a estudiar a Móstoles. Un entrenador del Fuenlabrada em va veure en la parada dos o tres dies i em va dir si volia jugar a bàsquet, i tot va començar allà".

El pivot es retira del bàsquet com el jugador en actiu amb més títols de Lliga ACB (sis), a més d'una Eurolliga, una Copa Korac, dues Copes del Rei i una Supercopa, i una medalla de plata a l'Europeu de França'99 i haver participat en els Jocs Olímpics d'Atenes amb la selecció espanyola.

379 partits

"He tingut la sort de compartir vestidor amb companys meravellosos i quan hi ha bon ambient, tot és més fàcil. En tots els equips m'he trobat amb gent molt bona i així és més fàcil aconseguir èxits", ha declarat Dueñas. El jugador ha explicat que ara comença "una nova etapa, amb nous reptes que afrontar amb molta il·lusió", encara que desconeix a què es dedicarà a partir d'ara.

Notícies relacionades

En el seu comiat, Dueñas ha estat acompanyat entre altres d'excompanys seus com Nacho Solozábal, Joan Creus, Manel Bosch, Jordi Villacampa, Juan Carlos Navarro, Rodrigo de la Fuente, Nacho Rodríguez, Gregor Fucka i Marc Gasol.

Dueñas, que va debutar a l'ACB en la temporada 1995-96 en un Gran Canària-Barcelona, ha disputat 379 partits a la Lliga professional, amb una mitjana de 7'3 punts per partit, 5'9 rebots i una mitjana de valoració de 10 punts.