TENNIS

Nadal derrota Del Potro i passa a vuitens a Queen's

El tenista manacorí no va tenir dificultats per adaptar-se a l'herba

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Com fa 15 dies, però aquesta vegada en herba. I, per descomptat, amb el mateix final: victòria de Rafa Nadal. Com sempre. El triple campió de Roland Garros va començar ahir el seu camí en el torneig de Queen's, a Londres, la seva preparació amb vista a Wimbledon contra el mateix rival que va tenir a la primera ronda del torneig parisenc, l'argentí Juan Martín del Potro. I com llavors, es va imposar amb claredat en poc més d'una hora.

Nadal va eliminar el corpulent Del Potro (6-4 i 6-4) i es va classificar per als vuitens de final demostrant que el pas de la terra a l'herba cada vegada li suposa menys problemes. De fet, el manacorí es va estrenar dimarts en dobles per anar agafant el tacte a la nova superfície (va fer parella amb Feliciano López i van ser derrotats) i ahir va demostrar que ja té el motor a punt. "El canvi de l'argila a l'herba és gran, però em sento bé. Arribar a la final l'any passat a Wimbledon em va suposar una enorme confiança. Em sento bé en aquesta superfície", va afirmar el campió, que a penes ha pogut descansar des que va jugar la final davant de Roger Federer a París.

Nadal es va mostrar implacable amb el seu servei. "Estava tranquil perquè amb el meu servei guanyava amb facilitat. I això és molt important, sobretot en herba", va explicar.

DOMINI TOTAL

Nadal en va tenir prou a trencar el servei del seu rival en el novè joc del primer i assegurar la seva sacada per imposar-se en la primera mànega. Al segon set, va aconseguir el break a la primera i ja no va trobar més oposició de l'espigat jugador argentí.

Nadal, primer cap de sèrie a Queen's, s'enfrontarà en vuitens de final al bielorús Max Mirni (58 del món), que es va imposar al francès Gael Monfils (6-7, 6-2, 7-5) en un partit disputat. La gran sorpresa de la jornada la va protagonitzar l'australià Lleyton Hewitt (Nadal el va eliminar en vuitens al Roland Garros), sisè cap de sèrie del torneig, que va caure davant del francès Jo-Wilfried Tsonga (7-6, 7-6). Hewitt, campió en quatre ocasions a Queen's i una a Wimbledon, no va poder guanyar a tot un desconegut, situat al 121è lloc del món.

Novak Djokovic, destrossat per Nadal en semifinals a París, es va imposar amb esforços al nord-americà Robert Kendrick (3-6, 6-3 i 6-2), i en vuitens s'enfrontarà amb al francès Arnaud Clement, que va superar l'australià Chris Guccione (6-4 i 6-4).

Notícies relacionades

El xilè Fernando González, tercer cap de sèrie, va superar el serbi Janko Tipsarevic (7-6, 4-6 i 7-6) en un duel ple d'alternatives i ara jugarà contra el nord-americà Robby Ginepri, que va superar el francès Florent Serra (6-4 i 7-6).

En altres partits, el francès Paul Henry Mathieu va guanyar el seu compatriota Michael Llodra (7-6 i retirada); el britànic Alex Bogdanovic, el seu compatriota Jamie Baker (4-6, 7-6 i 6-3); el francès Nicolas Mahut, el suec Jonas Bjorkman (6-3, 6-7 i 6-3); el croat Ivo Karlovic, el nord-americà Alex Kuznetsov (2-6, 6-2 i 7-6) i el croat Marin Cilic, el colombi+à Alejandro Falla (6-3 i 6-4).