TENNIS

Nadal supera un dur debut a Roland Garros contra Del Potro

"Avui no he jugat bé, no ens hem d'enganyar", diu el bicampió de París

3
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / PARÍS / ENVIAT ESPECIAL

Una hora i un minut va necessitar Rafael Nadal per domar aquell poltre argentí per qui l'excampió Guillermo Vilas havia apostat per sorprendre el bicampió de Roland Garros. "No crec que Nadal repeteixi el títol a París. Penso que Juan Martín del Potro podria donar una sorpresa en la primera ronda", va dir Vilas, que ahir va ser a la llotja de la central amb una americana estil mao negra i s'aixecava feliç i orgullós, saludant el públic, quan corejaven el seu nom, mentre Nadal feia l'escalfament del seu debut en el torneig.

IGUALTAT INICIAL

En 61 minuts, les esperances de Vilas i el seu jove compatriota de 18 anys es van esvair. Va ser el temps que va necessitar Nadal per trobar la manera d'amansir un rival disposat a donar la sorpresa que anunciava Vilas. Del Potro, classificat en el lloc 59 del món, amb un poderós servei que superava de llarg els 200 km/h i amb potents cops des del fons de la pista, va complicar al principi l'estrena del campió.

El pols va estar igualat fins al 3-3. Llavors Nadal va desaprofitar un 0-40 per fer elbreaki, després de salvar la situació, Del Potro li va arrabassar el seu per col.locar-se 5-3. El tennista argentí va estar a dos punts d'apuntar-se el primer set. Amb 30-30, l'argentí va llançar un revés sobre la línia que, encara que la va netejar, el jutge de cadira va cantar dolenta. El punt va haver de repetir-se. Nadal va salvar la situació per arrabassar-li aquest servei i després el set. Aquí es va acabar el somni de l'argentí, que només va poder guanyar cinc jocs més abans de caure per 7-5, 6-3 i 6-2.

BARRERA SUPERADA

"Avui he superat una bona barrera. Del Potro era un dels cinc pitjors rivals que podia tenir en primera ronda i he patit per guanyar-lo. No he jugat bé, no ens hem d'enganyar", va admetre Nadal. A l'altra punta del quadre, el seu gran rival pel títol, Roger Federer, va passar menys angúnies. El número 1 del món va acabar de desfer-se del nord-americà Michael Russell en 49 minuts per rematar amb 6-4, 6-2 i 6-4 un partit que ahir ja dominava per 6-4 i 4-1.

"Estic content per aquest inici, les condicions meteorològiques no ho feien fàcil amb el fred i la pluja", va explicar el suís. Federer haurà de tornar a jugar avui, davant el francès Thierry Ascione, per recuperar la ronda pendent per l'ajornament de dilluns per la pluja.

A sis partits de creuar-se amb Nadal, Federer esquivava les preguntes pel possible enfrontament. "Tothom parla de la nostra rivalitat, però aquí hi ha altres adversaris seriosos. Només penso en el meu pròxim partit", deia el suís. Això es contradiu amb les seves últimes decisions. Federer ha trencat amb el seu entrenador, Tony Roche, i des de fa una setmanes treballa amb el capità de l'equip suís de Copa Davis, Severin Luthi. Tota la seva preparació està encaminada a preparar l'assalt a París i fins i tot ha reclutat el millor júnior del món, el francès Jonathan Eysseric, un jugador esquerrà com Nadal, amb qui s'entrena des del torneig de Montecarlo.

ELIMINATS IL.LUSTRES

Qui no ha preparat gens el torneig ha estat Andy Roddick. El nord-americà, tercer cap de sèrie, va caure davant el rus Ígor Andreev (3-6, 6-4, 6-3 i 6-4). És la quarta vegada que cau a la primera, de les set que ha jugat a París, on el seu millor resultat va ser l'any del seu debut (2001), quan va eliminar Michael Chang.

Notícies relacionades

No va ser l'única sorpresa. El seu compatriota James Blake va caure davant el croat Ivo Karlovic i el xilè Fernando González, davant el txec Radek Stepanek, abans que se suspengués la jornada per falta de llum i amb set partits sense finalitzar dels 84 programats, entre ells els que estaven disputant Carlos Moyà, David Ferrer, Guillermo García-López i Óscar Hernández.

De la resta d'espanyols Tommy Robredo, Juan Carlos Ferrero, Albert Montañés, Fernando Verdasco, Iván Navarro i Núria Llagostera van superar la primera ronda, mentre que van caure eliminats Feliciano López i Rubén Ramírez.