TORNEIG DE TENNIS DE ROLAND GARROS

Rafael Nadal comença la seva defensa frenant Del Potro

2
Es llegeix en minuts
EFE / PARÍS

L'espanyol Rafael Nadal ha iniciat la defensa del seu segon títol consecutiu a Roland Garros al vèncer avui l'argentí Juan Martín del Potro, 59 del món, de 18 anys, per 7-5, 6-3 i 6-2 en dues hores i 19 minuts.

Després de ser derrotat pel suís Roger Federer a la final del Masters Series d'Hamburg i veure tallada la seva ratxa de 81 victòries consecutives sobre terra, Nadal ha tornat a la pista central Philippe Chatrier on l'any passat va conquistar París un altre cop, i aquesta vegada davant un jugador de gran projecció com Del Potro, de només 18 anys, 59 del món, punta de llança del tennis argentí per al futur.

El gran Guillermo Vilas, campió de Roland Garros el 1977, i finalista el 1975 i el 1978, ha presenciat entre altres noms importants el duel entre l'home que li va arrabassar el rècord de victòries en terra consecutives i la gran esperança del tennis argentí. Possiblement desitjava que Del Potro guanyés, però Nadal s'ha apuntat el 15è triomf seguit a París.

El triomf de l'experiència

L'espanyol ha guanyat en tres sets, però ha hagut de superar una difícil situació en el primer, quan el tennista de Tandil ha disposat de 5-3, 30-0 i servei per aconseguir aquest parcial. La gran reacció del de Manacor, i també la inexperiència de l'argentí, ha decidit aquesta mànega. Després, Rafa ha anat consolidant el seu tennis, a poc a poc, a la seva manera.

Del Potro, d'1,96 metres, ha notat en excés la falta de partits. El de Tandil, ben conegut a Segòvia, on va guanyar l'any passat el torneig d'El Espinar, no jugava un torneig des que es va retirar en la segona ronda d'Estoril davant el seu compatriota Agustín Calleri, fa gairebé un mes, a causa d'una fortíssima grip acompanyada de febre.

Refugiat a Buenos Aires, amb el seu entrenador Eduardo Infantino, Del Potro ha cuidat la seva segona participació a París amb atenció, per intentar la primera victòria, després de ser eliminat el 2006 pel també espanyol Juan Carlos Ferrero.

Primer compromís després del duel d'Hamburg

L'argentí ha mostrat la seva gran classe amb la dreta, però també els seus alts i baixos pel que fa a la regularitat, cometent 38 errors no forçats. Nadal l'ha castigat amb ràpids intercanvis, però ha estat sens dubte la seva experiència la que ha marcat la pauta.

Notícies relacionades

Per a Nadal, aquest primer compromís era important. Es tractava d'oblidar al més aviat possible el 6-0 encaixat contra Federer a Hamburg, i res millor que fer-ho guanyant el primer matx a París en tres sets, estalviant energies, però ajustant al màxim perquè l'enfrontament no es veiés ajornat per falta de llum. L'espanyol ha complert i ha guanyat quan les primeres ombres apareixien.

Nadal s'enfrontarà en segona ronda al vencedor del partit entre l'italià Flavio Cipolla i el rus Telmuraz Gabaixvili.