TENNIS

Nadal elimina Del Potro en els vuitens de Miami

El jove serbi Djokovic, següent escull per al tennista mallorquí

1
Es llegeix en minuts
DINO GELABERT-PETRUS / BARCELONA

Rafael Nadal va vèncer ahir amb facilitat l'argentí Juan Martín del Potro per 6-0 i 6-4 en 1 hora i 29 minuts. El número dos del món va certificar el pas a quarts, en què s'haurà enfrontat aquesta matinada a Novak Djokosvic. El duel entre l'espanyol i el serbi es repeteix només 10 dies després que es trobessin cara a cara en la final del torneig d'Indian Wells, amb resultat favorable a l'espanyol (6-2, 7-5), que va aconseguir trencar la sequera de títols que el perseguia des que va triomfar a Roland Garros el 2006.

Nadal, que dimarts va renunciar oficialment a jugar la Copa Davis per problemes físics, salta a la pista amb el lleuger avantatge moral de la victòria en la final de l'últim Master Series. Djokovic té a favor seu la facilitat i la poca oposició que es va trobar en el partit de vuitens de final que el va enfrontar a l'espanyol Feliciano López i que va resoldre amb un còmode 6-0 i 6-3 en 57 minuts.

ROBREDO, DAVANT CAÑAS

Notícies relacionades

Per un altre costat, Tommy Robredo jugarà avui el seu partit corresponent a quarts de final davant el botxí del suís Roger Federer, Guillermo Cañas. El tennista català va necessitar gairebé tres hores de partit en vuitens de final per eliminar el txec Radek Stepanek per 7-6 (4), 5-7 i 7-6 (3). Cañas ha guanyat els dos últims partits al número u del rànquing. A Miami es va imposar per 7-6 (4), 2-6 i 7-6 (5) i ahir va declarar estar passant "una situació molt grata que poca gent pot viure".

Cañas torna al màxim nivell després d'haver estat sancionat per l'ATP amb un any i tres mesos de suspensió per ingerir un diürètic prohibit a Acapulco el 2005. La seva participació a Miami, igual que a Indian Wells, es va produir després de superar el Qually, un torneig preliminar que atorga una plaça per disputar el campionat.