L'actualitat blaugrana

Márquez guanya Bill Gates

El central del Barça derrota el president de Microsoft en un videojoc

M'agraden els reptes, però no apostaré tot els meus diners", li va dir l'home més ric del món

2
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

¿S'imagina guanyar Michael Jordan en una pista de bàsquet? ¿Derrotar Valentino Rossi en un circuit? ¿Aconseguir que Roger Federer s'agenolli en una pista de tennis? Doncs una cosa així va aconseguir ahir Rafa Márquez. El central mexicà va vèncer en el seu terreny Bill Gates, el déu de la informàtica i l'home més ric del món. El defensa blaugrana es va imposar al fundador de Microsoft en una partida al FIFA 07 de la Xbox 360.

I això que Gates jugava a casa. Tot i que eren en territori mexicà, el futbolista i l'empresari es van trobar a la seu de Microsoft a Mè- xic DF, que commemorava els 20 anys de la inauguració. El duel es va produir durant un seminari que el nord-americà va oferir per glossar les virtuts de Windows Vista i Microsoft Office 2007. "M'agraden els reptes, però no apostaré tots els meus diners", va apuntar abans de començar el xoc Gates, que té una fortuna de 56.000 milions de dòlars. Per estalviar temps, van anar directament als penals. "¿Estàs nerviós?", li va preguntar el defensa després que el guru informàtic fallés un llançament. De fet, cap dels dos es va mostrar especialment encertat i van consumir la tanda sense marcar.

Poca fortuna

En el desempat, Márquez va aconseguir per fi un gol davant l'alegria d'una afició que el venera com un déu asteca. "Ara et toca a tu. Si l'aturo, guanyo", li va advertir al seu rival. Però a algú que ha aconseguit convertir-se en l'emperador del ciberespai no li tremola fàcilment el pols i va salvar el primer match ball. El barcelonista, que semblava haver-li trobat el secret al joc, es va tornar a avançar (2-1). "Ara la pressió és per a tu". A la segona, no va tenir tanta sort i va marrar el llançament, davant l'alegria del seu oponent i de la grada.

Després d'estrènyer-se la mà, Márquez li va explicar que, al final d'un partit, els jugadors acostumen a canviar-se les samarretes. El manito li va regalar una samarra de la selecció mexicana firmada i Gates li va correspondre dedicant-li la consola. "He tingut la fortuna de parlar amb ell. És molt humil, m'ha sorprès la seva tranquil.litat", va comentar sobre el seu contrincant el kaiser de Michoacán.

La partida es va disputar hores abans que el defensa --que jugarà contra Paraguai diumenge a Monterrey-- presentés, al World Trade Center, la seva web personal, www.ra

faelmarquez.com.mx. El central va reconèixer que, aquesta temporada, les coses no li estan sortint com desitjava. "Sent defensa es noten més els errors", va apuntar, però va recordar que "la irregularitat ha sigut general en tot l'equip".

Notícies relacionades

Cap intenció de marxar

Sorprès per les preguntes de la premsa mexicana, que el van interrogar sobre la seva possible sortida del Barça, va negar que tingués cap intenció d'abandonar el club que li ha proporcionat projecció internacional: "Si la directiva vol que surti, serà decisió d'ells; jo m'hi vull quedar fins que s'acabi el contracte; la ciutat està bé i la gent em tracta bé".

Temes:

Bill Gates