La situació dels dos grans

Etoo viatja a Pamplona però Ronaldinho es queda a casa

Rijkaard diu que el golejador "pot jugar" i que el brasiler "està tocat"

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Dijous es va reincorporar als entrenaments, divendres va marcar un gol en el partidet del Miniestadi i ahir va entrar a la llista de convocats per al partit d'avui contra l'Osasuna a Pamplona (21.00, C+). Simplement meteòric. Així ha estat el retorn de Samuel Etoo a l'equip després d'estar quatre mesos inactiu per una lesió al genoll dret, massa temps per a un jugador que viu del gol. Per això, quan divendres va finalitzar l'entrenament, en què va marcar de cap, el davanter camerunès se'n va anar disparat a veure Frank Rijkaard per demanar-li que el convoqués per al partit de Pamplona. I el tècnic hi va accedir.

L'entrada d'Etoo va coincidir amb l'absència de Ronaldinho, que segueix recuperant-se de les contusions que va patir al genoll i el turmell esquerres en el partit de Copa del Rei contra el Saragossa. Entra un crac i en surt un altre, una dinàmica que fa temps que s'ha instal.lat a l'equip però que està a punt d'arribar a la seva fi.

EFECTE POSITIU

El pròxim que entrarà serà Leo Messi. Demà es reintegrarà als entrenaments de la plantilla i, com ell mateix va anunciar divendres passat, estarà preparat per al partit contra el Racing al Camp Nou, el dia 11. Aquest és el termini que va marcar amb els metges que han portat la seva recuperació.

Rijkaard s'ha endut Etoo perquè es vagi reintegrant en el grup i perquè ja pot jugar, "però no un partit sencer, és massa aviat", va matisar el tècnic blaugrana, que té la intenció d'alinear-lo "uns minuts", encara que això dependrà del desenvolupament del partit i més davant un rival difícil i "complicat" com és l'Osasuna. Pel tècnic, tornar a comptar amb Etoo té "un efecte positiu" a la plantilla i va descartar que el jugador tingui una pressió afegida pel fet que el seu retorn es produeixi quan el Barça, que no guanya lluny del Camp Nou des del 19 de novembre (1-4 a Mallorca), no està en el millor moment. "Aquesta pressió es genera des de fora. Nosaltres estem contents de recuperar-lo. És un jugador molt important", va dir.

PROTEGIR L'ESTRELLA

Rijkaard no només va tenir paraules d'elogi per a Etoo. També per a Ronaldinho, per a qui va demanar més protecció per part dels àrbitres. L'astre brasiler s'ha quedat a Barcelona per recuperar-se dels cops que va rebre contra el Saragossa i és molt probable que no pugui participar en l'amistós de dimarts que ve contra Portugal a Londres. "Ronaldinho aguanta marcatges molt forts i li fan moltes faltes per darrere, quan rep la pilota d'esquena a la porteria. Rep moltes hòsties", va dir sense embuts el tècnic, que va demanar als àrbitres que vigilin més aquestes accions, perquè mentre altres "es llancen a terra", Ronaldinho, no: "Ell sempre vol jugar la pilota".

Rijkaard va considerar que ara el més important és recuperar el crac brasiler amb vista al complicat tram de la temporada que s'acosta. "Està tocat i és fonamental per a l'equip que es recuperi bé", va afirmar el tècnic, que també va deixar a Barcelona els lesionats Thuram i Sylvinho.

UNA FORÇA ESPECIAL

Notícies relacionades

Andrés Iniesta també va valorar l'entrada d'Etoo a l'equip. "És una alegria per a tots i per a ell. El veig molt bé i amb moltes ganes de participar", va explicar el centrecampista, que va destacar la mentalitat del golejador camerunès. "Transmet una força que l'equip necessita".

Iniesta, que últimament ha jugat en la posició d'extrem dret, en el lloc de Giuly, i no al centre del camp, la seva posició natural, va aclarir que no té preferències per ocupar un lloc o l'altre. "El que vull és jugar sempre, i quan surto al camp només em preocupa fer-ho bé i rendir al màxim", va manifestar el blaugrana, que va considerar que si Rijkaard el fa jugar a la banda és perquè considera que allà també ho podrà fer bé.