Les conseqüències del viatge

Una nit amb la 'Play Station 3'

Ronaldinho no va poder agafar el son en el primer dia al Japó i va jugar amb la nova consola, va esgotar la música de l'Ipod i va esmorzar dos cops Xavi explica que el desfasament horari causa "una mica de mareig" i cansament

4
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / YOKOHAMA / ENVIAT ESPECIAL

"Escolta, Xavi, ¿i tu què feies si no jugaves a la Play?",li va preguntar ahir Ronaldinho, camí de l'habitació, mentre els dos jugadors del Barça eren guiats per dos policies entre les gegantines cuines i els laberíntics passadissos de l'immens hotel de Yokohama. Fins a tres ascensors van agafar per travessar un dels edificis més alts del Japó."Jo vaig dormir d'una tirada, Ronnie", li va contestar Xavi, recordant al brasiler que ell s'havia passat les 12 hores del viatge"jugant al trivial i al pòquer".

Ronaldinho, en canvi, va dormir una mica a l'avió i gens, però gens, a l'hotel."¿Quina música he escoltat? Uff. Tota, he esgotat l'Ipod i he jugat amb la Play Station 3", explicava divertit com un nen que acaba d'estrenar una joguina nova. Ell, el més semblant i pròxim que hi ha a un jugador dePlay, s'ho va passar bomba amb la nova consola de Sony, que només està al Japó i els Estats Units. A Espanya, per exemple, no estarà a les botigues fins al març del 2007."Xavi, és una passada! Tot és real, molt real. Els regats, els xuts, tot...",deia admirat el millor futbolista del món.

El brasiler no va parlar de xilenes, però tampoc feia falta. Segur que també n'hi ha. Mentre ell no parava d'elogiar la seva novaPlay,Xavi, vestit amb la samarreta vermella de l'equip i pantalons de xandall blau, es rendia davant l'exquisida educació i respecte que mostren els seus amfitrions, els japonesos."Jo no jugo gens a la Play, no en sé. A més, vaig poder dormir bé",va replicar el centrecampista, tot i que sí que va reconèixer que eljet lagse li havia ficat al cos."¿En què es nota? Es nota una mica de mareig. Sobretot, les cames i els músculs no et responen com a Barcelona",va explicar Xavi. Es nota, a més, en el fet que Ronaldinho no va poder dormir en tota la nit. Estava desvetllat.

Va tenir sort que un amic japonès es va acostar fins a l'hotel per portar-li la consola. Aquesta, a més de l'Ipod en què ja se sabia de memòria totes les cançons, va ser la seva salvació. L'estrella no va dormir, però va esmorzar en dues ocasions. La primera va ser a les set del matí, hora japonesa (les 11 de la nit a Catalunya), i la segona a les 10, també en horari oriental, encara que aquesta vegada ja amb l'equip. Entre esmorzar i esmorzar, Ronaldinho jugava partits de futbol amb laPlay 3,l'enveja de qualsevol nen. Des de fa temps, cada jugador del Barça, allà on vagi, sigui el país que sigui, disfruta d'una habitació individual.

"Imagina't si compartim habitació, no hauria deixat dormir el meu company",va dir el brasiler.

Una aposta diferent

Amb Xavi descansant plàcidament i Ronaldinho agafat als comandaments de laPlay,hi havia un altre jugador, el capità del Barcelona, que va passar una mala nit. Carles Puyol va aconseguir dormir fins a les quatre de la matinada. Va pensar llavors que havia superat els efectes deljet lag, el desfasament de vuit hores que existeix entre l'Àsia i Europa, entre Yokohama i Barcelona. Però no ho va aconseguir. A les quatre, i després de donar algunes voltes al llit, Puyol es va aixecar, però no va agafar cap consola. Va preferir refugiar-se en el llibre que l'acompanya en aquest viatge transoceànic. Va mirar a la tauleta de l'habitació i va agafar la voluminosa obra, de més de 500 pàgines, de Sogyal Rimpoche que ha escollit com a company de ruta. ÉsEl libro tibetano de la vida y la muerte. A penes unes setmanes després de la tràgica mort del seu pare en un accident, Puyol llegeix entusiasmat, en la soledat d'una luxosa habitació japonesa, el treball d'un mestre de meditació budista, que ha versionat amb èxit, pels experts, elLibro de losmuertos, escrit el 1927. Durant dues hores, fins gairebé les sis del matí, Puyol es va submergir en aquesta lectura que ha estat considerada una obra mestra en el seu gènere, prologada pel Dalai-lama i que explica amb detall els bards, estats de consciència posteriors a la mort que han fascinat i han inquietat artistes, filòsofs, metges, científics i psicòlegs.

Adormits a l'autocar

Notícies relacionades

A la badia de Yokohama, la segona ciutat més important del Japó, amb gairebé quatre milions d'habitants, encara és de nit. Llavors, Puyol tanca el llibre i intenta dormir una mica. Ronaldinho, en canvi, està a punt d'esmorzar per primera vegada mentre segueix jugant davant la pantalla. Xavi ni nota el jet lag; Márquez, tampoc. "He pres unes pastilles per dormir com més aviat millor", va confessar el mexicà, després de l'entrenament de tarda del Barça. "Ara, quan veníem cap a l'estadi, la gran majoria de l'equip estava dormint a l'autocar".

Acabada la sessió, Puyol va reconèixer: "Les cames no et responen com quan t'entrenes a Barcelona", convençut, això sí, que acabaran guanyant la batalla al rellotge. Ahir a la nit, situats cada un a la seva habitació, just davant de la grandiosa nòria que domina imponent la badia (fa 113 metres i triga un quart d'hora a fer la volta completa), Ronaldinho esgotava les hores de descans enganxat a la seva nova joguina, mentre Puyol recorria les pàgines del llibre de la vida i de la mort.

Temes:

PlayStation