MOTOCICLISME

El motociclisme català segueix a dalt de tot

Raga, Sanz i Cervantes revaliden els títols de campions del món de trial i enduro

2
Es llegeix en minuts
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / BARCELONA

Dani Pedrosa no va tenir ahir el seu dia al Japó, però va ser un gran cap de setmana per al motociclisme català, que va veure com Adam Raga i Laia Sanz, en trial, i Iván Cervantes, en enduro, revalidaven els títols de campions del món. L'esport de les dues rodes no s'acaba al Mundial de velocitat, i Catalunya --que va començar l'any amb la victòria de Marc Coma (Avià, 1976) al ral.li Dakar-- pot presumir de ser el bressol dels millors pilots.

Adam Raga (Ulldecona, 1982) va revalidar ahir el ceptre de campió mundial a l'aire lliure a l'última prova del campionat, a Bèlgica. I ho va fer amb tot luxe, guanyant, malgrat que en tenia prou d'acabar cinquè per quedar fora de l'abast de Takahisa Fujinami. El japonès va acabar quart i el campió va aconseguir una ajustada victòria --van empatar a punts i a zeros, així que van decidir els temps-- davant d'Albert Cabestany.

"Estic molt content de repetir el títol mundial i també per fer-ho guanyant l'última prova",va declarar el pilot, que va vèncer a Bèlgica l'any passat, encara que llavors ja tenia el títol a la butxaca."És un premi també a tot l'equip i a Gas Gas. Estic perfectament acoblat amb la seva moto",va afegir el també quatre cops campió del món en pista coberta (2003-2006), que sempre ha pilotat una moto catalana, la Gas Gas.

HEPTACAMPIONA

Aquest palmarès no té res a envejar al de Laia Sanz (Corbera de Llobregat, 1985), que dissabte va conquistar el seu setè Mundial consecutiu, cosa que la situa a l'altura dels dos grans de la història del trial: Jordi Tarrés i Dougie Lampkin. Fa només una setmana, la pilot de Montesa també va sumar el seu cinquè Campionat d'Eu- ropa seguit, xifres increïbles si es té en compte que encara no té 21 anys. Només sabent que va debutar en competició el 1992, quan encara no havia complert els set, i que cinc anys després va obtenir la primera victòria, es pot comprendre un palmarès a una edat tan primerenca.

Per guanyar el setè Mundial, Sanz es va imposar a Bèlgica, segona i penúltima prova puntuable del campionat, que amb la victòria al primer gran premi li van donar el triomf matemàtic."Potser és per la tensió que he acumulat, però ara, amb un nou objectiu complert, em sento a la glòria".

TEMPORADA IRREPROTXABLE

Notícies relacionades

Iván Cervantes tampoc va voler donar opcions a la sorpresa i no va esperar a l'última carrera per aconseguir el campionat del món d'enduro. Tercer el 2004 i segon el 2003, el pilot tarragoní (Cambrils, 1982), va ser l'any passat el primer pilot espanyol a guanyar el Mundial.

Cervantes, que en tota la temporada no havia baixat del podi --acumula 10 victòries i quatre segons llocs--, en tenia prou acabant dissabte 13è en la primera carrera del GP de França a Boussac. Encara així, sense arriscar, el pilot de KTM va estar a punt de pujar al calaix i va acabar quart.

Temes:

Adam Raga