TENNIS

Corretja decideix posar fi a la seva carrera esportiva

"Puc fer vida familiar, però no jugar com a professional", explica el campió

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Punt final. Àlex Corretja ha decidit dir adéu a la seva carrera professional com a tennista. Als 32 anys (Barcelona, 11 d'abril de 1974) i amb 17 títols guanyats des que va debutar com a professional el 1991, Corretja ha posat fi a una brillant trajectòria en què destaquen com a principals èxits el Masters aconseguit contra Carlos Moyà el 1998, les dues finals de Roland Garros (1998 i 2003) i haver estat peça fonamental en la consecució per a Espanya de la seva primera Copa Davis (2000).

Un any just després d'haver estat operat d'un despreniment de retina i havent passat un complicat postoperatori que el va obligar a deixar temporalment les pistes a finals del 2005, Corretja només ha pogut recuperar un 50% de la visió de l'ull esquerre."Per fer vida normal és suficient, però no per jugar a tennis com a professional",va explicar ahir a aquest diari. Corretja ha estat fent proves fins a l'últim moment per aconseguir la recuperació de la visió, però un any després de sotmetre's a una complicada operació, el 19 de setembre del 2005, finalment ha optat per deixar el tennis."El metge em deia que ho intentés, que m'entrenés, i tot i que físicament m'he mantingut, és millor deixar-ho. Primer, perquè no he recuperat la visió total i, després, perquè el meu nivell de tennis està molt lluny del que a mi m'agradaria".

HOMENATGE A SANTANDER

Corretja farà pública la seva decisió divendres en un homenatge que rebrà a Santander, aprofitant la seva presència en l'eliminatòria de Copa Davis, com a comentarista de Televisió Espanyola, una feina que fa des de principis de temporada, que l'apassiona i que l'ha ajudat a mantenir el contacte amb el món del tennis durant aquests últims mesos.

Notícies relacionades

El català es retira satisfet per la seva trajectòria, en què va arribar a ser el número 2 del món el 1998, després de guanyar el Masters en la final a Moyà i després de superar en semifinals Pete Sampras."Individualment, aquest títol és el que ha significat més per a mi per la seva importància i per la manera com el vaig aconseguir, remuntant dos sets. I col.lectivament, sens dubte, la final de la Copa Davis del 2000 va ser una de les coses més grans que he viscut",va valorar des del seu domicili a Sant Cugat.

A Corretja li quedarà l'espina clavada de no haver pogut guanyar Roland Garros. Va estar en dues ocasions en la final, però Moyà i el brasiler Gustavo Kuerten, en el seu millor moment, l'hi van impedir."M'hauria encantat guanyar aquest torneig i hi he estat a prop diverses vegades, però no va poder ser. De totes maneres, he aconseguit moltes altres coses i em sento molt satisfet de la meva trajectòria. Cadascú té la seva carrera".