Pla de mesures antifrau

L’Ajuntament d’Esplugues crea la Comissió Antifrau

Aquesta comissió té com a funció «l’aplicació correcta de mesures antifrau associades a la gestió» dels fons europeus Next Generation

esplugues-carla-gonzlez

esplugues-carla-gonzlez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues (Baix Llobregat) ha constituït la Comissió Antifrau, que va tenir la seva primera reunió el 18 de maig. Aquest òrgan està format íntegrament per personal tècnic, sense representació política, amb l’objectiu, segons el consistori, de «no estar condicionada i garantir la confidencialitat de les dades que es tractin».

La Comissió Antifrau té com a funció, segons el decret de l’alcaldia, «l’aplicació correcta de mesures antifrau associades a la gestió» dels fons europeus de recuperació i resiliència postpandèmia (Next Generation).

Un dels primers temes tractats per aquest òrgan ha sigut la proposta d’activació d’una bústia ètica o canal de denúncies a l’ajuntament, per crear un espai per comunicar sospites de males pràctiques de l’Administració, així com l’inici del seu reglament regulador.

Notícies relacionades

La constitució de la Comissió Antifrau forma part del Pla de mesures antifrau, aprovat pel Ple Municipal del març d’aquest any, que preveu la creació d’una comissió de seguiment del Codi de bon govern i d’una gestora de la bústia ètica, entre d’altres.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO