Memòria històrica

Esplugues presenta una exposició sobre la Segona República a la ciutat

Els museus i l’arxiu municipal organitzen una mostra gràfica i altres activitats amb motiu del 90 aniversari de la seva proclamació

Esplugues presenta una exposició sobre la Segona República a la ciutat

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del 5 de juny ja es pot visitar l’exposició gràfica ‘Visca la República! 90 anys de la proclamació’ a les vidrieres de la Masoveria de Can Tinturé d’Esplugues (Baix Llobregat), inclosa en un projecte de la xarxa de museus locals de la Diputació. La mostra inclou l’apartat local ’La Proclamació a Esplugues. Canvi i continuïtat’.

Després de l’èxit de ‘1939 Esplugues’, el nou projecte de memòria democràtica narra la proclamació de la Segona República espanyola des d’una perspectiva local, destacant fites, esdeveniments i noms propis.

Notícies relacionades

Es tracta d’una exposició en format gràfic que es podrà visitar fins al 26 de setembre passejant pels Jardins de Can Tinturé. Aquest projecte permet posar en relleu la tasca de recuperació i conservació documental de l’Arxiu Municipal d’Esplugues, així com la de particulars, dipositaris també de fonts documentals. La investigació a partir d’aquesta documentació ha sigut fonamental per recuperar 90 anys més tard fets i protagonistes fins avui desconeguts.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO