Petites i mitjanes empreses

Esplugues acull una jornada per avançar en l’aplicació de la normativa sobre igualtat a les pimes

La Pimec constata que un 62% de les empreses espluguenques no tenen l’obligatori protocol per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe

Esplugues acull una jornada per avançar en l’aplicació de la normativa sobre igualtat a les pimes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sectorial de la Pimec del Baix Llobregat i l’Hospitalet ha constatat que el 62% de les empreses d’Esplugues (Baix Llobregat) no tenen protocol per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe. En la segona trobada amb l’alcaldessa de la ciutat, Pilar Díaz, feta aquest 19 de maig a l’Espai Baronda, la patronal ha presentat els resultats de l’enquesta sobre igualtat feta a les pimes del municipi.

Durant la reunió, el president de Pimec Baix Llobregat-l’Hospitalet, Joan Soler, ha celebrat la voluntat del consistori al fer la patronal partícip dels esforços «per construir una cultura de la corresponsabilitat i la igualtat com a base de transformació social». En aquest sentit, Soler ha manifestat la voluntat de la Pimec a l’hora d’«ajudar i acompanyar empreses respecte a la diagnosi, consultoria, implementació i revisió de mesures d’igualtat i en l’adaptació i actualització dels Plans d’igualtat a les noves normatives que sorgeixin».

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Esplugues ha manifestat que «les empreses més competitives i innovadores són les que implementen mecanismes per detectar les situacions injustes, que faciliten la corresponsabilitat i l’equilibri entre la vida laboral i la personal».

Enquesta sobre igualtat

La responsable de Polítiques d’Igualtat de la Pimec, Itziar Ruedas, va destacar les principals conclusions de l’enquesta de la patronal feta en empreses de la ciutat sobre les novetats legals en matèria d’igualtat.

Notícies relacionades

Aquestes conclusions apunten que el 62% de les empreses no tenen el protocol obligatori per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe; el 62% tampoc tenen el registre salarial obligatori; del 10% d’empreses que han d’haver fet una auditoria retributiva només el 2% ho han fet; també destaca que el 86% de les empreses manifesta que no ha impartit cap formació en matèria d’igualtat en les seves organitzacions.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Igualtat