Addiccions

Els riscos del tabaquisme centren una exposició a la Biblioteca Central Pare Miquel d’Esplugues

L’exposició de la Diputació de Barcelona es destina a un públic jove i es complementa amb una guia de dinamització per als professionals que acompanyen els joves durant la visita

Els riscos del tabaquisme centren una exposició a la Biblioteca Central Pare Miquel d’Esplugues
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els joves d’Esplugues (Baix Llobregat) podran visitar a partir d’aquest dimarts, 18 de maig, i fins a l’1 de juny, l’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona El tabac al descobert, que té per objectiu la prevenció del tabaquisme.

La mostra, que s’ha instal·lat a la Biblioteca Central Pare Miquel, va dirigida a nois i noies de primer cicle d’ESO, d’entre 12 i 14 anys, edat en què molts inicien el consum, i als d’edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Les dades apunten que l’edat mitjana d’inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d’aquesta iniciativa és evitar o, almenys, ajornar l’experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i consolidar la posició dels joves que no hagin fumat.

L’exposició

L’exposició consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per als professionals que acompanyen els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l’alumnat a partir de la mostra.

Una vegada acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc ‘¿I tu què saps? Juga i descobreix-ho’, en què hauran de decidir si l’enunciat que se’ls proposa és veritat o mentida.

Notícies relacionades

L’exposició de la Diputació de Barcelona El tabac al descobert respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3. Salut i Benestar. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre del 2015 i formen part de l’agenda global per al 2030.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO