Mostra de ceràmica

’Pòsit’, la nova exposició temporal dels Museus d’Esplugues

Els Museus d’Esplugues reivindiquen el valor de la ceràmica com a llenguatge artístic de primer ordre en la commemoració dels 35 anys de la Biennal de ceràmica d’Esplugues.

’Pòsit’, la nova exposició temporal dels Museus d’Esplugues
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un pòsit és el que el temps acumula per decantació i que deixa el fonament natural, com un humus, per a una nova fertilitat. Pòsit, d’altra banda, és l’aposta innovadora i arriscada dels Museus d’Esplugues (Baix Llobregat); una exposició comissariada per l’especialista en art contemporani Àlex Mitrani, que vol oferir a les seves sales l’espai i el temps per redescobrir o descobrir part de l’art català de les últimes tres dècades.

Peces guanyadores de diverses edicions de la Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós s’han recuperat i posat en diàleg amb obres d’altres disciplines artístiques, en un espai que, gràcies a un muntatge original, vol estimular la conversa i el diàleg.

Aquest 2021 se celebra la vintena edició de la Biennal de Ceràmica d’Esplugues de Llobregat Angelina Alós i els 35 anys del I Premi de Ceràmica Vila d’Esplugues, el 1986. Aquesta efemèride ofereix no tant l’ocasió de fer un ritual nostàlgic, sinó de plantejar una mirada retrospectiva i analítica, avui que les circumstàncies mundials ens porten a repensar de nou, a través de l’exposició Pòsit.

Notícies relacionades

L’exposició s’estructura en tres àmbits que suggereixen reflexionar sobre la nostra època en un sentit ampli: Temps de sensualitat (1986-1992), Temps de meditació (1994-2002) i Temps d’incertesa (2004‑2020). El muntatge proposa una sèrie de taules on els visitants, per parelles, poden asseure’s i contemplar les peces amb deteniment i repòs, convidant al diàleg i la conversa.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO