Antic Pla Caufec

Esplugues aprova modificar la plaça Cívica del Pla Porta BCN

La intenció d’aquest canvi és obrir la plaça al barri amb nous corredors verds, nous accessos i la baixada de la cota d’aquesta

Esplugues aprova modificar la plaça Cívica del Pla Porta BCN
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple ordinari d’Esplugues (Baix Llobregat) celebrat de forma telemàtica dimecres passat 21 d’abril va aprovar la modificació puntual del Pla Porta BCN, conegut anteriorment com Pla Caufec, que consistirà en la millora de la plaça Cívica, l’eix central del parc empresarial amb oficines, comerços, restaurants i hotel d’aquest projecte urbanístic. La intenció d’aquest canvi és obrir aquesta plaça Cívica al barri mitjançant nous corredors verds, nous accessos i la baixada de la cota de la plaça perquè quedi al mateix nivell que el carrer Ahrensburg i guanyi en accessibilitat.

La divisió entre els grups per aquest polèmic conveni urbanístic és notòria i es remunta en el temps. Eduard Sanz, portaveu del grup majoritari de l’Ajuntament, el Partit dels Socialistes de Catalunya, va defensar el seu vot a favor argumentant que aquest canvi «persegueix millorar les condicions, l’ús i l’accessibilitat als espais públics del Pla Porta BCN». Gemma García, de Ciutadans, també va votar a favor al·legant que «sempre hem dit que hi havia coses a millorar en aquest projecte i aquesta n’és una». D’altra banda Oriol Torras del Grup Municipal Republicà (GMR) ha dit que «votarem que no en coherència amb el que sempre hem votat quan es parla d’aquest tema» i Jordi Pérez d’Esplugues En Común Podem (EeCP) va explicar que «el nostre grup sempre ha sigut contrari a aquesta obra pel seu impacte visual (...) així com pel seu impacte ecològic». El Partit Popular (PP) va excusar la seva assistència a aquest ple.

Conveni urbanístic

Notícies relacionades

En l’anterior ple, es va aprovar que, per conveni, el Pla Porta BCN aportarà 19 milions d’euros a Esplugues en forma d’oficines construïdes al nou parc empresarial i en recursos econòmics per a la gestió municipal. Està previst que l’Ajuntament rebi aquesta quantia econòmica a través de la construcció de 6.500 m2 i entregades clau en mà per valor de 14,3 milions, i l’ingrés de 4,6 milions entre aquest any i el que ve.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Urbanisme