Visites guiades

Els Museus d’Esplugues ofereixen activitats culturals per passar la Setmana Santa

Cada diumenge els museus del municipi ofereixen visites guiades

Els Museus d’Esplugues ofereixen activitats culturals per passar la Setmana Santa
1
Es llegeix en minuts

Els Museus d’Esplugues (Baix Llobregat) pretenen acostar al gran públic la ceràmica i el patrimoni industrial del municipi amb visites guiades els diumenges. Aquests dies de Setmana Santa poden ser una bona ocasió per acostar-se a conèixer-los, tot i que les visites requereixen cita prèvia.

Can Tinturé

D’una banda Can Tinturé ofereix diumenge a les 12 h una visita a la col·lecció de Salvador Miquel, una lectura cronològica i estètica de l’evolució de la rajola en el transcurs del temps; des de l’època medieval fins la industrialització, precisament quan localitzem els orígens de la fàbrica Pujol i Bausis, ‘La Rajoleta’.

A més, aquest cap de setmana és l’última oportunitat per veure-hi l’àmbit expositiu dedicat a recupera la figura de Barbaformosa, una ceramista i mestra nascuda a Barcelona el 1947 i un exemple de la importància de les creadores al món de la ceràmica. Va iniciar la seva carrera a Esparreguera i, al llarg dels anys, ha anat col·laborant amb nombrosos tallers i ha combinat la tasca de ceramista amb la de docent a l’Escola Massana, va ser guanyadora del Premi Ciutat d’Esplugues 1994 i membre del jurat de la Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós el 2008. L’exposició es va inaugurar en el marc del 8M per reivindicar la seva trajectòria com a artista, mestra i difusora de la tècnica del torn.

La Rajoleta

A ‘La Rajoleta’, una antiga fàbrica de maons, les sessions són a les 11 h i a les 13 h. La visita té un circuit establert que comprèn una part exterior del recinte i la part de l’edifici que acull l’exposició permanent.

Notícies relacionades

Actualment al recinte s’observen les restes de les basses de decantació, de l’estança dels molins, del racó del fang, del seient i de la xemeneia per a la sortida de fums de la màquina de vapor; i un important conjunt de forns.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Museus