Antic Pla Caufec

Esplugues aprova la renovació del conveni urbanístic amb els promotors del Pla Porta BCN

L’Ajuntament rebrà 19 milions per actualitzar el conveni, a través de l’entrega d’oficines i l’ingrés en efectiu d’una compensació

vista-esplugues

vista-esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat la renovació del conveni urbanístic subscrit amb els promotors del Pla Porta BCN, conegut anteriorment com a Pla Caufec, segons un comunicat difós pel consistori dijous passat. La renovació del conveni urbanístic amb Sacresa Terrenos 2, SL, Porta Diagonal, SLU i Caufec, SA ha comptat amb el vot en contra d’ERC, l’abstenció d’Esplugues en Comú Podem i els vots favorables del PSC, Cs i PP.

Concretament, l’Ajuntament serà compensat amb 19 milions d’euros a través de l’entrega de 6.500 m2 construïdes i clau en mà, per valor de 14,3 milions, i l’ingrés de 4,6 milions entre aquest any i el que ve. El consistori ha explicat que els recursos ordinaris que en un futur obtindrà pel lloguer de les oficines permetran obtenir ingressos recurrents i augmentar la capacitat pressupostària municipal.

Aquesta actualització del conveni coincideix amb el desenvolupament del parc empresarial del Pla Porta BCN que, segons el consistori, serà «un nou motor de transformació d’Esplugues que permetrà atraure noves empreses a un espai ben comunicat, al costat de l’Hospital Sant Joan de Déu, molt a prop de l’aeroport, del centre de Barcelona i amb bones comunicacions viàries amb l’àrea metropolitana».

Venda parcel·la municipal

Notícies relacionades

Així mateix, en el ple també se n’ha aprovat, amb el recolzament de tots els grups excepte ERC que ha votat en contra, la venda per un mínim de 3,85 milions d’euros d’una parcel·la municipal situada en el número 10 del carrer  Sant Mateu per a la construcció d’un màxim de 132 vivendes de protecció oficial, 60 de compravenda i fins a 72 de lloguer protegit.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Urbanisme