COVID-19

Esplugues impulsa noves subvencions per afavorir la creació d'activitat empresarial

El consistori ha creat una nova línia d'ajuts de fins a 2.000 euros per als que iniciïn la seva activitat al municipi i acreditin un pla d'empresa

Les subvencions davant «la complicada situació econòmica» són compatibles amb les que concedeixen altres administracions

esplugues-carla-gonzlez

esplugues-carla-gonzlez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), davant «la complicada situació econòmica», ha obert una nova línia d’ajuts per afavorir la creació de l’activitat empresarial al municipi i millorar l’existent.

Unes subvencions compatibles amb què concedeixen altres administracions, incloent-hi les que ha anat proporcionant el consistori durant els mesos de confinament i davant el pas de la desescalada. Hi ha temps fins al 30 de novembre per sol·licitar-les a la web municipal o en els punts d’atenció ciutadana (PAC).

El primer paquet, destinat a la creació, ampliació o millores d’una activitat existent, consisteix en ajuts del 50% en la taxa per a la prestació de serveis d’intervenció de l’administració municipal en activitats i instal·lacions, així com el 20% de l’impost sobre construccions i obres. La suma de les dues subvencions pot arribar als 1.500 euros per beneficiari i any.

Màxim de 2.000 per a les noves empreses

Màxim de 2.000 per a les noves empresesEl consistori també ha aprovat un nou paquet d’ajuts per als que iniciïn la seva activitat al municipi i tinguin el seu domicili fiscal o centre de treball a la ciutat, amb un màxim de 2.000 euros per beneficiari i any.

La subvenció consta d’un 50% en les despeses de gestoria i assessories durant els tres primers mesos d’activitat, un altre 50% de les despeses notarials de l’escriptura pública de constitució, així com el 50% del que costi l’elaboració d’un informe tècnic o projecte de negoci expedit per professionals de l’arquitectura o l’enginyeria.

Notícies relacionades

Els interessats hauran de presentar un pla d’empresa acreditat i la suma de les tres deduccions podrà arribar als 2.000 euros, tenint en compte que la subvenció màxim per cada concepte és de 1.000 euros.

d’Esplugues