FEMINICIDI

Presó provisional sense fiança per al detingut per matar la seva parella a Esplugues

L'individu va ser arrestat hores després del crim a Badalona i es va negar a declarar davant del jutge aquest dimarts

L'Ajuntament d'Esplugues ha convocat un Gabinet de Crisi per Feminicidi, en què també ha participat Viladecans

foto 3655402

foto 3655402

2
Es llegeix en minuts
Agencias/El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 3 d’Esplugues de Llobregat  (Baix Llobregat), amb competències en matèria de violència sobre la dona, va decretar dimarts presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut dissabte per l’assassinat de la seva parella al barri de Can Vidalet de la localitat.

En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que l’home, detingut hores després del crim pels Mossos d’Esquadra a Badalona, es va acollir al dret a no declarar davant del jutge.

Els Mossos van trobar el cos de la víctima, de 51 anys i veïna de Viladecans, dissabte a les set del matí després de rebre l’avís d’un dels llogaters amb qui compartia pis la parella a Esplugues, on s’havia traslladat a viure la dona amb el seu company sentimental.

Segons va confirmar el mateix TSJC dissabte, l’home tenia un antecedent per violència masclista de l’any passat. En aquell cas, l’agressió es va produir a la primavera del 2019, possiblement a la localitat de Gavà, i arran de les ferides la dona va haver de ser atesa a l’Hospital Clínic, tot i que no va voler denunciar-lo i la causa es va arxivar.

Segon feminicidi del 2020 a Esplugues 

Aquest és el segon assassinat per violència masclista que es produeix aquest any a la localitat d’Esplugues, el cinquè a Catalunya i el número 20 a Espanya, que des que es realitzen registres (2003) ja acumula 1.053 feminicidis. A la població, així com al municipi veí de Viladecans, es va realitzar el cap de setmana passat un minut de silenci per condemnar els fets. 

«És inacceptable que continuïn produint-se aquests crims tan execrables. Alguna cosa falla en la nostra societat quan persisteix la violència contra les dones pel simple fet de ser dones», va lamentar llavors l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz. 

Els regidors d’Esplugues van realitzar un minut de silenci davant el consistori dissabte passat / LAURA FÍGULS (ACN)

Gabinet de crisi municipal

Aquest mateix dimarts, l’alcaldessa va convocar una reunió del Gabinet de Crisi per Feminicidi, tal com preveu el protocol municipal quan es produeix un crim masclista, en què va participar per primera vegada un altre ajuntament, el de Viladecans, on estava empadronada la víctima i altres persones de la seva família.

Representants dels dos consistoris, així com la consellera de Dones, Gent Gran i LGTBI del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos; els inspectors de Mossos i de la Policia Local, i tècniques del Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIRD) Vil·la Pepita i de Serveis Socials van participar en el gabinet, que va servir per compartir les actuacions dels cossos policials i de les dues administracions locals.

Més col·laboració entre Mossos i administració

Díaz va sol·licitar als Mossos que «els episodis de violència masclista que es produeixin a la ciutat siguin comunicats immediatament al CIRD», per poder «coordinar des d’un primer moment les actuacions i treballar intensament, de forma conjunta, per intentar evitar aquests crims». 

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Viladecans ha assumit l’atenció a la família de la dona assassinada. Com estableix el protocol, la setmana que ve es farà una segona reunió del Gabinet de Crisi per Feminicidi, en què tornarà a participar la regidora d’Igualtat, Olga Reyes, en representació del consistori de Viladecans.

Més notícies d’Esplugues  Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA