EFECTES ECONÒMICS I SOCIALS

Esplugues prepara les primeres subvencions per mitigar els efectes del coronavirus

Les famílies afectades per un erto o per extinció del contracte i les persones autònomes afectades per la Covid-19 ja poden sol·licitar els ajuts de 200 euros

Es tramiten a través de l'Oficina Municipal d'Ajuts per a la Reactivació (OMAR), que ha iniciat la seva activitat de manera telemàtica i per telèfon

zentauroepp52849256 coronavirus200319121027

zentauroepp52849256 coronavirus200319121027

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’anunci de l’Ajuntament d’Esplugues de l’aprovació unànime del pla de reconstrucció local per afrontar les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus dijous passat, aquesta setmana s’ha posat en marxa l’Oficina Municipal d’Ajuts per a la Reactivació (OMAR) i s’ha obert el termini de sol·licitud de les primeres subvencions.

L’oficina centralitzarà tota l’atenció relativa als ajuts que contempla el pla, dotat amb un milió d’euros, i atendrà de moment de manera telemàtica –a través del correu electrònic– o per telèfon, de dilluns a divendres –excepte dies festius–, de 8.30 a 14.30 hores.

Aquesta setmana s’han convocat dos dels ajuts principals que comprèn el pla. El primer està dirigit a unitats familiars amb ingressos limitats i amb algun dels seus membres afectats per un erto o per extinció de contracte durant l’estat d’alarma, a qui s’atorgaran subvencions de 200 euros més un 10% per cada fill a càrrec (300.000 euros del milió pressupostat).

Ajuts per a autònoms

Les segones són subvencions també de 200 euros, però en aquest cas dirigides a persones autònomes que tinguin reconeguda la petició extraordinària estatal per pèrdua d’ingressos o tancament de l’activitat a conseqüència de la Covid-19. Una ajuda que serà complementària a la del Govern central i que s’atorgarà fins a esgotar la partida pressupostària de 250.000 euros.

Notícies relacionades

La resta d’ajuts que contempla el pla es posaran en marxa progressivament i se’n podran beneficiar tant les pimes com els establiments comercials i de serveis de la ciutat, així com les persones en situació de vulnerabilitat.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA