REFORÇ DELS SERVEIS SOCIALS

Els serveis socials d'Esplugues realitzen gairebé un centenar de trucades diàries a persones vulnerables

Per la seva banda, el Servei d'Atenció Domiciliària està fent uns 115 serveis a domicilis de persones dependents durant la crisi sanitària

El Servei de Teleassistència ha realitzat prop de 2.000 trucades des de l'1 de març i s'ha activat, a més, un servei d'àpats a domicili

zentauroepp24644414 teleasistencia180223170050

zentauroepp24644414 teleasistencia180223170050

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat  han reforçat l’atenció a les persones més vulnerables del municipi del Baix Llobregat durant els últims dies amb motiu de l’estat d’emergència provocat pel coronavirus i el confinament decretat per les autoritats. 

El personal municipal fa unes 90 trucades diàries a usuàries dels serveis socials per donar pautes de convivència i activar els recursos necessaris quan la situació ho requereixi. A més, també es duen a terme unes 70 trucades diàries a persones del Programa d’Animació Sociocultural per a Gent Gran per detectar necessitats i recomanar exercicis per fer a casa. 

Per la seva banda, el Servei d’Atenció Domiciliària realitza en aquests dies una mitjana de 115 serveis a domicilis de persones dependents, i el de Teleassistència ha realitzat prop de 2.000 trucades des de l’1 de març a gairebé 900 ciutadans que reben aquest servei per fer seguiment dels casos, a més d’atendre unes 800 trucades dels usuaris en el mateix període. 

Gairebé 80 àpats diaris a domicili 

A més, i des de l’inici de la crisi sanitària, a Esplugues s’ha activat un servei d’àpats a domicili, que compta amb la col·laboració de les religioses de l’Escola Natzaret, que preparen uns 45 àpats diaris, i del projecte ‘Tots a Taula’, que atén unes 35 persones més. 

Notícies relacionades

D’altra banda, el consistori ha fet entrega aquesta setmana de les 552 targetes moneder a les famílies amb beca menjador, i està realitzant serveis de teràpia familiar per a famílies en risc, allotjament alternatiu i compres d’aliments i de productes bàsics per als nens, a través dels membres de la borsa de voluntariat local. 

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA