MOBILITAT URBANA

Esplugues denuncia 14 infraccions greus en 12 dies per ús indegut del patinet elèctric

En total la policia local va corregir 187 infraccions durant la campanya d'informació i de control dels VMP al municipi del Baix Llobregat

patinetee

patinetee

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia local d’Esplugues denuncia catorze infraccions greus en dotze dies per l’ús indegut de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Aquest període de temps correspon la campanya d’informació i de control dels VMP –principalment, patinets– que ha dut a terme el cos de policia a Esplugues de Llobregat.

Com que els controls tenien un caràcter fonamentalment d’informació i sensibilització, només s’han denunciat les infraccions de caràcter greu, com, per exemple, conduir utilitzant el telèfon mòbil, i que poden arribar fins als 200 euros. Tot i així, entre el 17 i el 28 de febrer, la policia local ha corregit un total de 187 infraccions, segons l’ordenança municipal que regula la mobilitat d’aquests vehicles, aprovada el 2019.

En total, es van controlar 316 VMP durant els dotze dies de la campanya, que es va desenvolupar per tot el municipi, «però sobretot en espais on es produeix una convivència més gran entre aquests vehicles i la resta de persones usuàries de l’espai públic», ressalten des del consistori.

La policia local continuarà la campanya d’informació i sensibilització sobre l’ús correcte dels patinets impartint xerrades en escoles i instituts de la ciutat.

Més índex d’accidents amb patinets

Notícies relacionades

Esplugues és el municipi de Catalunya amb un índex més gran d’accidents amb patinets elèctrics implicats. Així, a la ciutat del Baix Llobregat es van produir un total de set accidents amb patinets per cada 10.000 habitants.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA