Esplugues arrenca una campanya per controlar l'ús dels patinets elèctrics

La implicació d'un VMP en un accident de trànsit a la ciutat es va incrementar més d'un 238% durant el 2019 respecte de l'any anterior

Tindrà lloc entre el 17 i el 28 de febrer per tot el municipi, durant aquest període, només se sancionaran les infraccions més greus

patinete

patinete

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esplugues va aprovar el juliol passat, amb caràcter definitiu, l’ordenança que regula la mobilitat de vehicles de mobilitat personal (VMP) –com els patinets elèctrics–, així com la de bicicletes i altres artefactes de mobilitat personal, com patins i altres cicles de dos o més rodes propulsats mitjançant pedals i sense motor.

Ara, la Policia Local «durà a terme una campanya d’informació i de control dels VMP per incidir en l’ús correcte», expliquen des del consistori, des d’on també assenyalen que el municipi «ha sigut un dels primers d’Espanya que ha regulat la mobilitat dels patinets elèctrics per la via pública».

La campanya es desenvoluparà entre el dilluns 17 i el divendres 28 de febrer principalment en espais on es produeix una convivència més gran entre patinets i altres persones usuàries de l’espai públic; com places, passejos, parcs, carrers per als vianants i itineraris de camins escolars.

A més, l’equip d’Agents pel Civisme «col·laborarà duent a terme accions de pedagogia i sensibilització», comenten des de l’ajuntament. Durant la campanya, només se sancionaran les infraccions més greus. S’ha de recordar que les sancions per algunes infraccions poden arribar fins als 200 euros.

Un augment del 238%

En línies generals, l’ordenança vigent estableix que ciclistes, patinets elèctrics i artefactes sense motor han de circular per la calçada pels carrers amb limitació de 30 km/h, sempre que vagin a més de 15 km/h, i per les vies amb limitació de 20 km/h, amb prioritat per als vianants.

Així mateix, poden anar per les voreres de més de 3 metres d’ample, sempre que no hi hagi carril bici o carrer pacificat (20 o 30 km/h), i que ho facin amb una velocitat màxima de 10 km/h i respectant una distància d’1,5 metres de les façanes i altres obstacles.

Notícies relacionades

Segons dades presentades durant el Consell de Seguretat Ciutadana del 22 de gener passat, la implicació d’un VMP en un accident de trànsit a la ciutat es va incrementar més d’un 238% durant el 2019 respecte de l’any anterior, amb un total de 31 accidents.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA